Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Pakastettu suklaavaahtotorttu

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tällä tortulla on taattu menestys. Teet tortun valmiiksi etukäteen ja otat sen sitten vain esiin pakastimesta vähän ennen tarjoilua.

10-12 palaa

  • 100 g voita
  • 0,5 dl sokeria
  • 2,5 dl vehnäjauhoa
  • puolet vispatusta munasta

Täyte

  • 150 g tummaa suklaata
  • 3 dl kuohukermaa
  • ½ rkl pikakahvia
  • 1 rkl kuumaa vettä
  • 3 munankeltuaista
  • 3 rkl tomusokeria
  • suklaaströsseliä

Valmistusohje

1. Sekoita voi, sokeri ja jauho muruiksi, lisää puoli vispattua munaa ja sekoita nopeasti taikinaksi. Jos taikina tuntuu liian kuivalta, lisää 1 rkl vettä. Pane taikina muovipussiin ja jääkaappiin tunniksi.

2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kauli taikina ja vuoraa piirasvuoka, jossa on irtopohja. Taivuta kapea foliosuikale reunan yli, niin taikina ei valahda alas. Pistele pohja ja paista valmiiksi uunin keskiosassa noin 20 minuuttia.

3. Sulata suklaa vesihauteessa. Vatkaa kerma paksuksi. Sekoita keltuaiset yksi kerrallaan jäähtyneeseen suklaasulaan. Sekoita pikakahvijauhe kuumaan vesitilkkaan. Lisää suklaa-keltuaisseokseen tomusokeri ja kahvi ja kääntele joukkoon varovasti kermavaahto. Sekoita tasaiseksi ja levitä vaahto kylmälle torttupohjalle. Ripottele pinnalle strösseliä ja laita torttu pakastimeen. Tarjoile puoliksi sulaneena.

Lisää aiheesta:

JuhlakranssiMokkakääretorttuMansikkakiusausSuklaatryffelitorttu mantelipohjallaSuklaatorttu kerman ja hedelmien keraTalon suklaatorttu
SuklaatorttuJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Suklaatorttu
  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Isänpäivän suklaatorttu

  • 18.02.201300:00
    Jälkiruoat

    Klassinen suklaatorttu

  • 21.02.201315:12
    Jälkiruoat

    Suklaakuorrutettu suklaatorttu

  • 18.02.201300:00
    Jälkiruoat

    Marsipaanitorttu suklaalla

  • 21.02.201315:09
    Jälkiruoat

    Kuorrutettu suklaatorttu