Pakastettu suklaavaahtotorttu
Tällä tortulla on taattu menestys. Teet tortun valmiiksi etukäteen ja otat sen sitten vain esiin pakastimesta vähän ennen tarjoilua.
10-12 palaa
- 100 g voita
- 0,5 dl sokeria
- 2,5 dl vehnäjauhoa
- puolet vispatusta munasta
Täyte
- 150 g tummaa suklaata
- 3 dl kuohukermaa
- ½ rkl pikakahvia
- 1 rkl kuumaa vettä
- 3 munankeltuaista
- 3 rkl tomusokeria
- suklaaströsseliä
Valmistusohje
1. Sekoita voi, sokeri ja jauho muruiksi, lisää puoli vispattua munaa ja sekoita nopeasti taikinaksi. Jos taikina tuntuu liian kuivalta, lisää 1 rkl vettä. Pane taikina muovipussiin ja jääkaappiin tunniksi.
2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kauli taikina ja vuoraa piirasvuoka, jossa on irtopohja. Taivuta kapea foliosuikale reunan yli, niin taikina ei valahda alas. Pistele pohja ja paista valmiiksi uunin keskiosassa noin 20 minuuttia.
3. Sulata suklaa vesihauteessa. Vatkaa kerma paksuksi. Sekoita keltuaiset yksi kerrallaan jäähtyneeseen suklaasulaan. Sekoita pikakahvijauhe kuumaan vesitilkkaan. Lisää suklaa-keltuaisseokseen tomusokeri ja kahvi ja kääntele joukkoon varovasti kermavaahto. Sekoita tasaiseksi ja levitä vaahto kylmälle torttupohjalle. Ripottele pinnalle strösseliä ja laita torttu pakastimeen. Tarjoile puoliksi sulaneena.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka