Pakastettu suklaavaahtotorttu

Tällä tortulla on taattu menestys. Teet tortun valmiiksi etukäteen ja otat sen sitten vain esiin pakastimesta vähän ennen tarjoilua.

10-12 palaa

  • 100 g voita
  • 0,5 dl sokeria
  • 2,5 dl vehnäjauhoa
  • puolet vispatusta munasta

Täyte

  • 150 g tummaa suklaata
  • 3 dl kuohukermaa
  • ½ rkl pikakahvia
  • 1 rkl kuumaa vettä
  • 3 munankeltuaista
  • 3 rkl tomusokeria
  • suklaaströsseliä

Valmistusohje

1. Sekoita voi, sokeri ja jauho muruiksi, lisää puoli vispattua munaa ja sekoita nopeasti taikinaksi. Jos taikina tuntuu liian kuivalta, lisää 1 rkl vettä. Pane taikina muovipussiin ja jääkaappiin tunniksi.

2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kauli taikina ja vuoraa piirasvuoka, jossa on irtopohja. Taivuta kapea foliosuikale reunan yli, niin taikina ei valahda alas. Pistele pohja ja paista valmiiksi uunin keskiosassa noin 20 minuuttia.

3. Sulata suklaa vesihauteessa. Vatkaa kerma paksuksi. Sekoita keltuaiset yksi kerrallaan jäähtyneeseen suklaasulaan. Sekoita pikakahvijauhe kuumaan vesitilkkaan. Lisää suklaa-keltuaisseokseen tomusokeri ja kahvi ja kääntele joukkoon varovasti kermavaahto. Sekoita tasaiseksi ja levitä vaahto kylmälle torttupohjalle. Ripottele pinnalle strösseliä ja laita torttu pakastimeen. Tarjoile puoliksi sulaneena.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!