Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Pakastettu ranskankermatorttu

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kasvisruoka

10 palaan

  • 8-10 murskattua digestivekeksiä
  • 75 g voisulaa
  • 4 munankeltuaista
  • 2 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 sitruunaa
  • 1 lime
  • 4 dl ranskankermaa
  • 4 munanvalkuaista
  • 3 dl kermavaahtoa

Marjahilloke

  • 2 dl vadelmia
  • 1 dl mansikoita
  • ½ dl tomusokeria

Valmistusohje

1. Murskaa digestivekeksit joko sauvasekoittimella, monitoimikoneessa tai morttelissa. Sulata voi. Sekoita keksimurut ja voisula, painele seos tasaisesti irtopohjavuoan pohjalle.

2. Erottele munankeltuaiset valkuaisista. Helpoiten teet sen niin, että valkuainen saa valua sormien välistä kulhoon, ja kämmeneen jää kokonainen keltuainen. Sekoita keltuaiset, sokeri, vaniljasokeri, sitruunan ja limen raastettu kuori (vain ohut, keltainen ja vihreä osa) sekä mehu ja ranskankerma. Sekoita, kunnes sokeri on liuennut.

3. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi – vaahdon on oltava niin kovaa, että se pysyy kulhossa vaikka kääntäisit sen ylösalaisin. Vatkaa kerma. Kääntele valkuaisvaahto ja kermavaahto keltuaisvaahtoon. Kaada seos vuokaan ja laita pakkaseen.

Tämä on raikas torttu, joka voidaan valmistella hyvissä ajoin etukäteen ja vain ottaa esiin pakastimesta puoli tuntia ennen tarjoilua. Tarjoile jälkiruokana tai kahvin kera. Tähän torttuun tarvitset irtopohjavuoan.

4. Raaka marjahilloke: Muussaa vadelmat, paloittele mansikat. Sekoita tomusokerin kanssa. Tarjoile tortun kera.

Lisää aiheesta:

RunebergintortutKesänraikas vadelmavaahtotorttuSitruunajäätelö ja unohdusmarenkiJäädytetty ranskankermatorttuMarenkitorttu luumujen ja kiivien keraLaktoositon suklaakakku sitruskuorrutuksen ja marjojen kera
TorttuKasvisruokaJälkiruoatHedelmät ja marjat

Tuoreimmat aiheesta

Torttu
  • 03.08.202407:30
    Marjat

    Mascarpone-marjatorttu ilman uunia

  • 06.12.201816:45
    Hellapoliisi

    Hellapoliisin Nutella-vaahtokarkkitortut

  • 02.12.201511:40
    kaupalliset

    Gluteenittomat joulutortut

  • 18.02.201300:00
    Runebergintortut

    Runebergin tortut kevyemmin

  • 18.02.201300:00
    Vadelmapiirakka

    Ylellinen vadelmavaahtotorttu