Pakastettu juustokakku

Valmista juustokakku uudella tavalla! Tässä ohjeessa täytettä ei levitetä pohjan päälle vaan se pakastetaan ja koristellaan keksinmuruilla. Pakasta päivää ennen tarjoilua. Maistuu ja näyttää hyvältä!

8 annosta

  • 2 dl kuohukermaa
  • 3 munaa
  • 125 g maustamatonta tuorejuustoa
  • ½ dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria

Koristeluun

  • 2-3 Digestive-keksiä
  • viinirypäleitä
  • kiivihedelmiä

Valmistusohje

1. Vaahdota kerma. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita tuorejuusto pehmeäksi. Lisää tuorejuustoon munankeltuaiset yksi kerrallaan, sokeri ja vaniljasokeri. Sekoita joukkoon kermavaahto ja lisää lopuksi valkuaisvaahto varovasti nostellen.

2. Kaada seos pyöreään irtopohjavuokaan. Peitä vuoka ja pane pakastimeen. Anna jähmettyä vähintään 4 tuntia tai seuraavaan päivään. Ota vuoka pakastimesta puolisen tuntia ennen tarjoilua.

3. Hienonna keksit huhmareessa tai tehosekoittimessa. Ripottele keksinmurut kakun päälle ja jaa kakku annospaloiksi. Koristele hedelmillä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.