Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Paistia, Yorkshirevanukasta ja keitettyjä vihanneksia

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kahdeksalle

  • 1 ½ kg mureutettua paahtopaistia rasvan kera
  • 1 tl sinappijauhetta
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Yorkshirevanukas

  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 maustemitta suolaa
  • 1 dl kermaa
  • 1 dl maitoa
  • 2 kananmunaa

Liemikastike

  • lientä paistamisesta
  • 2 tl vehnäjauhoja
  • 3 dl häränlientä

Tarjoiluun

  • keitettyjä herneitä
  • keitettyjä porkkanoita
  • perunamuusia
  • juuresmuusia

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Hiero lihaan sinappijauhe, suola ja pippuri. Ruskista se joka puolelta ja laita se rasvapuoli ylöspäin ritilälle pienen uunipannun päälle. Paista uunin keskitasolla 20 minuuttia. Jos lihassa ei ole rasvaa, valele sitä silloin tällöin liemellä, jota pannuun muodostuu. Peitä uuni alumiinifoliolla ja laita se uunin alatasolle. Lisää lämpöä 225 asteeseen.

2. Vatkaa vehnäjauhot, suola, kerma, maito ja munat yksi kerrallaan tasaiseksi taikinaksi. Ota uunipannusta ½ dl paistolientä pyöreään uunivuokaan. Kaada taikina vuokaan. Paista vanukasta n. 40 minuuttia tai kunnes se on kuohkea ja kullanruskea. Älä avaa uuninluukkua ennen kuin puoli tuntia paistoajasta on kulunut, silloin otat lihan ulos ja se saa levätä lopun vanukkaan paistoajasta.

3. Kaada loput paistoliemestä kattilaan ja vatkaa jauhot kastikkeeseen. Lisää lientä ja kuumenna kiehuvaksi samalla sekoittaen. Viipaloi liha ja jaa vanukas annospaloiksi. Tarjoile liha ja vanukas kastikkeen kera. Keitetyt pavut tai herneet sopivat hyvin lisukkeeksi.

Lisää aiheesta:

MaalaismaksapateePorsaanpaisti kermakastikkeen keraEnglantilainen paahtopaistiRapeakuorinen uunikinkkuLuumutäytettyä porsaanseläkettä omenasoseellaEnglantilainen paahtopaisti ja yorkshirepudding
PaahtopaistiPääruoatLiharuoka

Englantilainen paahtopaisti paistetaan mieluiten niin, että siinä on suojaava rasva jäljellä. Näin saat mehukasta ja maukasta lihaa, jota ei tarvitse valella paistamisen aikana. Usein Yorkshirevanukas paistetaan liharitilän alla, niin että lihasta tippuva neste maustaa vanukasta. Tämä on perinteinen sunnuntailounas Englannissa.

Tuoreimmat aiheesta

Paahtopaisti
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Täytetyt paahtopaistikääröt

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Paahtopaistia ja perunasalaattia

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Paistia, Yorkshirevanukasta ja keitettyjä vihanneksia

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Hirven paahtopaisti ja yrttimajoneesi

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Paahtopaisti ranskalaisten valkosipuliperunoiden kera