Paistetut kesäkurpitsan kukat

David sanoo olevansa ensimmäinen, joka myöntää italialaisten syövän outoja juttuja. Kesäkurpitsan kukkia? Kyllä. Pelkästään niiden kauneus on uskomattoman maukasta silmänruokaa.

Ainekset

  • 4 hengelle

Raaka-aineet

  • 12 kesäkurpitsan kukkaa
  • 1/2 kupillinen valkoviiniä (120 ml)
  • 1 iso mozzarellan pala leikattuna ohuiksi siivuiksi
  • 12 anjovisfilettä
  • 2 kananmunaa
  • 1/2 kupillinen vehnäjauhoja (120 ml)
  • neitsytoliiviäljyä paistamiseen
  • suolaa maustamiseen

Valmistusohje

- Pyyhi astiapyyhkeellä kukista mahdollinen lika pois. Älä huuhtele vedellä. Tarkista, ettei kukkien sisällä ole hyönteisiä.

- Sekoita vehnäjauhot ja viini keskenään. Lisää munat, joiden rakenne on jo valmiiksi rikottu. Sekoita, kunnes koostumus on pehmeä ja tasainen.

- Laita kukan sisään anjovisfilee sekä mozzarellaviipale.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.