Paistetut kesäkurpitsan kukat
David sanoo olevansa ensimmäinen, joka myöntää italialaisten syövän outoja juttuja. Kesäkurpitsan kukkia? Kyllä. Pelkästään niiden kauneus on uskomattoman maukasta silmänruokaa.
Ainekset
- 4 hengelle
Raaka-aineet
- 12 kesäkurpitsan kukkaa
- 1/2 kupillinen valkoviiniä (120 ml)
- 1 iso mozzarellan pala leikattuna ohuiksi siivuiksi
- 12 anjovisfilettä
- 2 kananmunaa
- 1/2 kupillinen vehnäjauhoja (120 ml)
- neitsytoliiviäljyä paistamiseen
- suolaa maustamiseen
Valmistusohje
- Pyyhi astiapyyhkeellä kukista mahdollinen lika pois. Älä huuhtele vedellä. Tarkista, ettei kukkien sisällä ole hyönteisiä.
- Sekoita vehnäjauhot ja viini keskenään. Lisää munat, joiden rakenne on jo valmiiksi rikottu. Sekoita, kunnes koostumus on pehmeä ja tasainen.
- Laita kukan sisään anjovisfilee sekä mozzarellaviipale.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Pannukakku – paras pannukakkuohje on tässä!
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Salamurhaajan pasta eli spagetti all'assassina
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Helppo kanaviillokki – nopea valmistaa, taatusti maistuvaa
-
Munakasrulla á la Hellapoliisi