Paistetut kesäkurpitsan kukat
Julkaistu
David sanoo olevansa ensimmäinen, joka myöntää italialaisten syövän outoja juttuja. Kesäkurpitsan kukkia? Kyllä. Pelkästään niiden kauneus on uskomattoman maukasta silmänruokaa.
Ainekset
- 4 hengelle
Raaka-aineet
- 12 kesäkurpitsan kukkaa
- 1/2 kupillinen valkoviiniä (120 ml)
- 1 iso mozzarellan pala leikattuna ohuiksi siivuiksi
- 12 anjovisfilettä
- 2 kananmunaa
- 1/2 kupillinen vehnäjauhoja (120 ml)
- neitsytoliiviäljyä paistamiseen
- suolaa maustamiseen
Valmistusohje
- Pyyhi astiapyyhkeellä kukista mahdollinen lika pois. Älä huuhtele vedellä. Tarkista, ettei kukkien sisällä ole hyönteisiä.
- Sekoita vehnäjauhot ja viini keskenään. Lisää munat, joiden rakenne on jo valmiiksi rikottu. Sekoita, kunnes koostumus on pehmeä ja tasainen.
- Laita kukan sisään anjovisfilee sekä mozzarellaviipale.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan