Paistetut frikadellit ruisleivällä
Tanskaksi lihapullia kutsutaan frikadelleiksi, vaikka ne paistettaisiin. Tarjoile ne mielellään vastapaistettuina ruisleivän päällä. Sopii hyvin alkuruoaksi tai illalliseksi.
Neljälle
- 500 g sianjauhelihaa
- 3 keltasipulia, hienonnettuina
- 3 kananmunaa
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 1 dl maitoa
- suolaa ja valkopippuria
- voita paistamiseen
Tarjoiluun
- 4 viipaletta ruisleipää
- voita leivälle
- 4 tuoretta herkkusientä
- ½ punainen paprika
- tilliä
- 1 sitruuna
Valmistusohje
1. Sekoita jauheliha, suola ja pippuri, lisää munat yksi kerrallaan samalla sekoittaen, lisää jauhot ja sekoita. Kaada päälle maito ja hienonnettu sipuli samalla edelleen sekoittaen. Muotoile frikadellit kahden vedessä huuhdotun lusikan avulla ja paista voissa.
2. Jaa herkkusienet neljään osaan ja paloittele paprika, paista voissa. Lohko sitruuna.
3. Levitä voita ruisleiville, laita päälle herkkusieniä ja paprikaa. Päällimmäiseksi asettelet frikadelleja ja tilliä. Tarjoile sitruunan kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti