Paistetut frikadellit ruisleivällä

Tanskaksi lihapullia kutsutaan frikadelleiksi, vaikka ne paistettaisiin. Tarjoile ne mielellään vastapaistettuina ruisleivän päällä. Sopii hyvin alkuruoaksi tai illalliseksi.

Neljälle

  • 500 g sianjauhelihaa
  • 3 keltasipulia, hienonnettuina
  • 3 kananmunaa
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 1 dl maitoa
  • suolaa ja valkopippuria
  • voita paistamiseen

Tarjoiluun

  • 4 viipaletta ruisleipää
  • voita leivälle
  • 4 tuoretta herkkusientä
  • ½ punainen paprika
  • tilliä
  • 1 sitruuna

Valmistusohje

1. Sekoita jauheliha, suola ja pippuri, lisää munat yksi kerrallaan samalla sekoittaen, lisää jauhot ja sekoita. Kaada päälle maito ja hienonnettu sipuli samalla edelleen sekoittaen. Muotoile frikadellit kahden vedessä huuhdotun lusikan avulla ja paista voissa.

2. Jaa herkkusienet neljään osaan ja paloittele paprika, paista voissa. Lohko sitruuna.

3. Levitä voita ruisleiville, laita päälle herkkusieniä ja paprikaa. Päällimmäiseksi asettelet frikadelleja ja tilliä. Tarjoile sitruunan kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.