Paistettua suolasilliä sipulin ja kerman kera

Suolasillin sanotan olevan herrojen herkku. On tärkeää valvoa paistamista, jotta kala ei paistu liian pitkään ja murene. Tarjoa lisänä keitettyjä perunoita, mielellään kuorimattomia.

4 annosta

  • 6 liotettua suolasillifileetä
  • 2 sipulia
  • 50 g voita
  • 3 dl kuohukermaa
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 muna
  • 1½ dl korppujauhoja
  • keitettyjä perunoita

Valmistusohje

1. Pane aluksi perunat kiehumaan. Kuori ja viipaloi sipulit. Sulata pannulla puolet voista ja paista sipuliviipaleet miedolla lämmöllä kullanruskeiksi.

2. Paneroi sillä välin sillifileet. Vatkaa syvällä lautasella muna. Mittaa vehnä- ja korppujauhot omille lautasilleen. Kääntele sillifileet molemmin puolin ensin vehnäjauhoissa, sitten munassa ja lopuksi korppujauhoissa.

3. Paista fileet jäljellä olevassa voissa kohtuullisella lämmöllä kullanruskeiksi ja pidä lämpimänä.

4. Kaada kerma sipuliviipaleiden päälle ja hauduta minuutin ajan. Nosta sillifileet varovasti lämpimälle tarjoiluvadille ja lusikoi päälle kerma ja sipuliviipaleet.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!