Suolasillin sanotan olevan herrojen herkku. On tärkeää valvoa paistamista, jotta kala ei paistu liian pitkään ja murene. Tarjoa lisänä keitettyjä perunoita, mielellään kuorimattomia.
4 annosta
- 6 liotettua suolasillifileetä
- 2 sipulia
- 50 g voita
- 3 dl kuohukermaa
- 1 dl vehnäjauhoja
- 1 muna
- 1½ dl korppujauhoja
- keitettyjä perunoita
Valmistusohje
1. Pane aluksi perunat kiehumaan. Kuori ja viipaloi sipulit. Sulata pannulla puolet voista ja paista sipuliviipaleet miedolla lämmöllä kullanruskeiksi.
2. Paneroi sillä välin sillifileet. Vatkaa syvällä lautasella muna. Mittaa vehnä- ja korppujauhot omille lautasilleen. Kääntele sillifileet molemmin puolin ensin vehnäjauhoissa, sitten munassa ja lopuksi korppujauhoissa.
3. Paista fileet jäljellä olevassa voissa kohtuullisella lämmöllä kullanruskeiksi ja pidä lämpimänä.
4. Kaada kerma sipuliviipaleiden päälle ja hauduta minuutin ajan. Nosta sillifileet varovasti lämpimälle tarjoiluvadille ja lusikoi päälle kerma ja sipuliviipaleet.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.