Paistettua pekonia sipulikastikkeen ja puolukoiden kera

Tässä ruokalajissa varsinkin kastike säväyttää. Kun sen valmistaa huolellisesti, siitä tulee kulinaarinen täysosuma.

Neljälle

  • 600 g pekonia

Kastike

  • 4 dl maitoa
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 1 keltasipuli
  • 1 tl suolaa
  • 1 maustemitta jauhettua valkopippuria

Tarjoiluun

  • keitettyjä perunoita, puolukkahilloa

Valmistusohje

1. Kastike: Kuori ja hienonna sipuli. Paista puolet sipulista voissa. Kaada maito pataan ja lisää vehnäjauhot. Vatkaa kuumennettaessa ja seoksen kiehuessa, keitä n. 5 minuuttia. Lisää raaka ja ruskistettu sipulisilppu. Mausta suolalla ja pippurilla.

2. Viipaloi pekoni. Paista kuumassa pannussa. Tarjoile kastike ja pekoni keitettyjen perunoiden ja puolukkahillon kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja