Paistettua pekonia sipulikastikkeen ja puolukoiden kera
Julkaistu
Tässä ruokalajissa varsinkin kastike säväyttää. Kun sen valmistaa huolellisesti, siitä tulee kulinaarinen täysosuma.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 600 g pekonia
Kastike
- 4 dl maitoa
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 1 keltasipuli
- 1 tl suolaa
- 1 maustemitta jauhettua valkopippuria
Tarjoiluun
- keitettyjä perunoita, puolukkahilloa
Valmistusohje
1. Kastike: Kuori ja hienonna sipuli. Paista puolet sipulista voissa. Kaada maito pataan ja lisää vehnäjauhot. Vatkaa kuumennettaessa ja seoksen kiehuessa, keitä n. 5 minuuttia. Lisää raaka ja ruskistettu sipulisilppu. Mausta suolalla ja pippurilla.
2. Viipaloi pekoni. Paista kuumassa pannussa. Tarjoile kastike ja pekoni keitettyjen perunoiden ja puolukkahillon kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan