Mainos
Mainos

Paistettua pekonia sipulikastikkeen ja puolukoiden kera

Tässä ruokalajissa varsinkin kastike säväyttää. Kun sen valmistaa huolellisesti, siitä tulee kulinaarinen täysosuma.

Neljälle

  • 600 g pekonia

Kastike

  • 4 dl maitoa
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 1 keltasipuli
  • 1 tl suolaa
  • 1 maustemitta jauhettua valkopippuria

Tarjoiluun

  • keitettyjä perunoita, puolukkahilloa

Valmistusohje

1. Kastike: Kuori ja hienonna sipuli. Paista puolet sipulista voissa. Kaada maito pataan ja lisää vehnäjauhot. Vatkaa kuumennettaessa ja seoksen kiehuessa, keitä n. 5 minuuttia. Lisää raaka ja ruskistettu sipulisilppu. Mausta suolalla ja pippurilla.

2. Viipaloi pekoni. Paista kuumassa pannussa. Tarjoile kastike ja pekoni keitettyjen perunoiden ja puolukkahillon kera.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.