Paistettua naudanmaksaa sitruunalla
Lisää maksaan makua sitruunasta.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Ainekset
- 12 siivua naudanmaksaa
- 1 dl vehnäjauhoja
- 2 sitruuna
- suolaa
- mustapippuria
- 1 rkl öljyä
- 0,5 rkl voita
- 1 dl kuivaa valkoviiniä
Valmistusohje
Leikkaa ohuet maksasiivut kolmeen yhtä suureen palaan. Jauhota palat kevyesti.
Siivuta sitruuna noin 5 mm paksuiksi siivuiksi.
Paista maksapaloja öljyssä kummaltakin puolelta korkeintaan kaksi minuuttia maksan paksuudesta riippuen. Mausta palat suolalla vasta pannussa. Nosta maksat pannusta ja jätä odottamaan.
Sulata nyt pannussa voi ja paista siinä sitruunasiivuja kummaltakin puolelta kunnes ne saavat vähän väriä. Nosta maksapalat sitruunasiivuille, kaada pannuun valkoviini, laita kansi päälle ja anna hautua kaksi minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria