Paistettua naudanmaksaa sitruunalla

Lisää maksaan makua sitruunasta.

Ainekset

  • 12 siivua naudanmaksaa
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 2 sitruuna
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 1 rkl öljyä
  • 0,5 rkl voita
  • 1 dl kuivaa valkoviiniä

Valmistusohje

Leikkaa ohuet maksasiivut kolmeen yhtä suureen palaan. Jauhota palat kevyesti.

Siivuta sitruuna noin 5 mm paksuiksi siivuiksi.

Paista maksapaloja öljyssä kummaltakin puolelta korkeintaan kaksi minuuttia maksan paksuudesta riippuen. Mausta palat suolalla vasta pannussa. Nosta maksat pannusta ja jätä odottamaan.

Sulata nyt pannussa voi ja paista siinä sitruunasiivuja kummaltakin puolelta kunnes ne saavat vähän väriä. Nosta maksapalat sitruunasiivuille, kaada pannuun valkoviini, laita kansi päälle ja anna hautua kaksi minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat