Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Paistettua kanaa sitruunakastikkeessa

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton

Neljälle

  • 1 broileri, n. 1,2 kg
  • 2 persiljanoksaa
  • 1 tl kuivattua rosmariinia
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Kastike

  • linnun luut
  • 1 rkl voita
  • 1 tl vehnäjauhoja
  • 1 ½ dl kanalientä
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Huuhdo ja kuivaa broileri hyvin sisältä ja ulkoa, täytä se persiljalla ja rosmariinilla, mausta suolalla ja pippurilla.

2. Ruskista broileri joka puolelta voissa ja paista se sitten valmiiksi uunissa, ensin toinen koipi, sitten toinen ja lopuksi rintapuoli ylöspäin. Pistä kanaa haarukalla koiven paksuimpaan kohtaan, kun siitä tihkuva neste on kirkasta kuin vesi, kana on valmis. 1,2 kilon kana paistuu valmiiksi n. 40-45 minuutissa. Leikkaa kana neljään osaan – kahteen koipi-, ja kahteen rintapalaan. Pidä lämpimänä.

3. Kastike: Leikkaa kanan ranka pienemmiksi paloiksi. Sulata voita padassa, lisää kananluut, puuteroi päälle jauhoja ja sekoittele miedolla lämmöllä. Lisää liemi ja keitä 5 minuuttia samalla sekoittaen. Lisää kerma ja keitä vielä 5 minuuttia. Siivilöi kastike. Mausta sitruunamehulla ja raastetulla sitruunankuorella.

Tämä on klassista, hyvää ja helppoa. Kana hoitaa itsensä uunissa samalla kun ehdit tehdä paljon muuta. Tarjoile kana maukkaan ja kermaisen sitruunakastikkeen, keitettyjen perunoiden sekä parsakaalin kanssa. Nokare mango chutneyta maistuu myös hyvältä lautasella.

4. Asettele kanapalat lautasille, tarjoile kastikkeen ja lisukkeiden kera.

Lisää aiheesta:

Paistettu broileri kermakastikkeessaKalagratiini katkaravuilla ja Pommes duchessellaTäytetty kalkkuna amerikkalaisittainLuumutäytettyä porsaanseläkettä omenasoseellaUgandalainen kanaruokaVanhanajan kanaa
UunibroileriKananmunatonPääruoatKanaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Uunibroileri
  • 29.04.202407:49
    Juurekset

    Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria

  • 28.09.202210:20
    Hellapoliisi

    Hunajabroileria uunissa – helppo ja kätevä arkiruoka

  • 20.08.202115:28
    Perunagratiini

    Juustoinen broileri-perunalaatikko

  • 09.04.202010:53
    Broileri

    Pirikanaa Hans Välimäen tapaan eli piri-piri -broileria

  • 12.03.202012:19
    Broileri

    Maitokana Jamie Oliverin tapaan – "Kaikkien aikojen paras kanaresepti"