Paistettua kanaa sitruunakastikkeessa

Tämä on klassista, hyvää ja helppoa. Kana hoitaa itsensä uunissa samalla kun ehdit tehdä paljon muuta. Tarjoile kana maukkaan ja kermaisen sitruunakastikkeen, keitettyjen perunoiden sekä parsakaalin kanssa. Nokare mango chutneyta maistuu myös hyvältä lautasella.

Neljälle

  • 1 broileri, n. 1,2 kg
  • 2 persiljanoksaa
  • 1 tl kuivattua rosmariinia
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Kastike

  • linnun luut
  • 1 rkl voita
  • 1 tl vehnäjauhoja
  • 1 ½ dl kanalientä
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Huuhdo ja kuivaa broileri hyvin sisältä ja ulkoa, täytä se persiljalla ja rosmariinilla, mausta suolalla ja pippurilla.

2. Ruskista broileri joka puolelta voissa ja paista se sitten valmiiksi uunissa, ensin toinen koipi, sitten toinen ja lopuksi rintapuoli ylöspäin. Pistä kanaa haarukalla koiven paksuimpaan kohtaan, kun siitä tihkuva neste on kirkasta kuin vesi, kana on valmis. 1,2 kilon kana paistuu valmiiksi n. 40-45 minuutissa. Leikkaa kana neljään osaan – kahteen koipi-, ja kahteen rintapalaan. Pidä lämpimänä.

3. Kastike: Leikkaa kanan ranka pienemmiksi paloiksi. Sulata voita padassa, lisää kananluut, puuteroi päälle jauhoja ja sekoittele miedolla lämmöllä. Lisää liemi ja keitä 5 minuuttia samalla sekoittaen. Lisää kerma ja keitä vielä 5 minuuttia. Siivilöi kastike. Mausta sitruunamehulla ja raastetulla sitruunankuorella.

4. Asettele kanapalat lautasille, tarjoile kastikkeen ja lisukkeiden kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!