Paistettua broileria, pastaa ja tomaattikastiketta
Ruokaisan ja täyttävän arkisen broileriannoksen jälkeen ei ole hetkeen nälkä.
Neljälle
- 4 broilerin rintaleikettä luineen
- suolaa ja valkopippuria
- voita paistamiseen
- 4 annosta tagliatellea
Tomaattikastike
- 1 purkki tomaattimurskaa
- ½ purjo
- 1 kasvisliemikuutio
- 1 dl vettä
- 1 valkosipulinkynsi
- ½ maustemittaa sokeria
- suolaa ja mustapippuria
Tarjoiluun
- frisée- tai muuta rapeaa salaattia
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Mausta leikkeet suolalla ja pippurilla ja paista niitä nahkapuoli alaspäin voissa paistinpannulla. Siirrä leikkeet voideltuun uunivuokaan ja pane uuniin 45 minuutiksi. Broileri on kypsää, kun lihaneste on täysin kirkasta.
2. Tomaattikastike: Puhdista purjo ja suikaloi se ohuesti. Kuori valkosipulinkynsi. Kiehauta tomaattimurska ja vesi ja murustele liemikuutio joukkoon. Lisää purjosuikaleet, sokeri, suola ja pippuri. Anna kiehua hiljaa ilman kantta 15 minuuttia. Purista valkosipuli joukkoon ennen tarjoilua.
3. Keitä tagliatellet pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta lävikössä. Tarjoile tomaattikastikkeen ja leikkeiden kanssa. Koristele lautaset salaatinlehdillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Pika bébét
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan