Paistettua broileria, pastaa ja tomaattikastiketta

Ruokaisan ja täyttävän arkisen broileriannoksen jälkeen ei ole hetkeen nälkä.

Neljälle

  • 4 broilerin rintaleikettä luineen
  • suolaa ja valkopippuria
  • voita paistamiseen
  • 4 annosta tagliatellea

Tomaattikastike

  • 1 purkki tomaattimurskaa
  • ½ purjo
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 1 dl vettä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • ½ maustemittaa sokeria
  • suolaa ja mustapippuria

Tarjoiluun

  • frisée- tai muuta rapeaa salaattia

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Mausta leikkeet suolalla ja pippurilla ja paista niitä nahkapuoli alaspäin voissa paistinpannulla. Siirrä leikkeet voideltuun uunivuokaan ja pane uuniin 45 minuutiksi. Broileri on kypsää, kun lihaneste on täysin kirkasta.

2. Tomaattikastike: Puhdista purjo ja suikaloi se ohuesti. Kuori valkosipulinkynsi. Kiehauta tomaattimurska ja vesi ja murustele liemikuutio joukkoon. Lisää purjosuikaleet, sokeri, suola ja pippuri. Anna kiehua hiljaa ilman kantta 15 minuuttia. Purista valkosipuli joukkoon ennen tarjoilua.

3. Keitä tagliatellet pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta lävikössä. Tarjoile tomaattikastikkeen ja leikkeiden kanssa. Koristele lautaset salaatinlehdillä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!