Paistettua ankkaa pinaattilettujen kanssa
Rapeat ankan reisipalat saavat miellyttävää seuraa pinaattiohukaisista.
Neljälle
- 4 ankanreisipalaa
- suolaa ja valkopippuria
- voita paistamiseen
Pinaattiohukaiset
- 1 ½ dl vehnäjauhoa
- ½ dl ruis- tai grahamjauhoa
- 200 g hienonnettua pinaattia
- ½ tl suolaa
- 4 dl maitoa
- 4 munaa
- 1 rkl rypsiöljyä
- rypsiöljyä paistamiseen
Tarjoiluun
- luumu- ja sipulimarmeladia
Valmistusohje
1. Sekoita jauhot ja suola kulhossa, vatkaa joukkoon puolet maidosta tasaiseksi seokseksi. Lisää joukkoon pinaatti ja vatkaa loput maidosta ja munat sekä öljy. Anna taikinan turvota 30 minuuttia.
2. Kuumenna öljyä paistinpannussa ja paista ohuita lettuja.
3. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Paista ensin ankanreisien nahkapuoli rapeaksi kuumassa paistinpannussa. Suolaa ja pippuroi. Jälkipaista uunissa noin 10 minuuttia. Tarjoile pinaattilettujen kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nopeat kalkkunawrapit
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka