Paistettua ankkaa pinaattilettujen kanssa

Rapeat ankan reisipalat saavat miellyttävää seuraa pinaattiohukaisista.

Neljälle

  • 4 ankanreisipalaa
  • suolaa ja valkopippuria
  • voita paistamiseen

Pinaattiohukaiset

  • 1 ½ dl vehnäjauhoa
  • ½ dl ruis- tai grahamjauhoa
  • 200 g hienonnettua pinaattia
  • ½ tl suolaa
  • 4 dl maitoa
  • 4 munaa
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • rypsiöljyä paistamiseen

Tarjoiluun

  • luumu- ja sipulimarmeladia

Valmistusohje

1. Sekoita jauhot ja suola kulhossa, vatkaa joukkoon puolet maidosta tasaiseksi seokseksi. Lisää joukkoon pinaatti ja vatkaa loput maidosta ja munat sekä öljy. Anna taikinan turvota 30 minuuttia.

2. Kuumenna öljyä paistinpannussa ja paista ohuita lettuja.

3. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Paista ensin ankanreisien nahkapuoli rapeaksi kuumassa paistinpannussa. Suolaa ja pippuroi. Jälkipaista uunissa noin 10 minuuttia. Tarjoile pinaattilettujen kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.