Paistettua ankanrintaa
Ankka myydään usein pakastettuna. Sulata ankanrintoja jääkaapissa vuorokausi, jolloin saat parhaan lopputuloksen. Hippunen sokeria nostaa ankanlihan makua
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 4 luutonta ankanrintaa
- 2 sitruunalohkoa
- suolaa ja valkopippuria
- 2 rkl voisulaa
Voiteluun
- 1 rkl sitruunamehua
- 1 rkl vettä
- 2 tl raakaruokosokeria
Kastike
- 4 dl kanalientä
- 2 rkl sitruunamehua
- 2 rkl voita
- 2 rkl vehnäjauhoa
- 2 tl kiinalaista soijaa
- suolaa ja valkopippuria
Tarjoiluun
- keitettyjä vihanneksia
Valmistusohje
1. Kuumenna uni 225 asteeseen. Hiero ankanrinnat sisä- ja ulkopuolelta sitruunalohkoilla. Mausta suolalla ja pippurilla.
2. Ruskista rintalihoja voissa paistinpannulla, siirrä sitten uunivuokaan. Penslaa sitruuna-sokeriseoksella ja laita uuniin 10-15 minuutiksi. Ota lihat uunista ja pidä lämpimänä. Viipaloi ennen tarjoilua.
3. Kastike: Kaada kanaliemi ankarintojen joukkoon uunivuokaan. Pyörittele sitä hieman vuoassa, jotta maut irtoavat liemeen. Ota liemi talteen. Sulata voi kasarissa, sekoita joukkoon jauho ja kaada mukaan lientä sekoittaen. Kiehauta, vähennä lämpöä ja anna poreilla 5 minuuttia. Mausta soijalla, suolalla ja pippurilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Pika bébét
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti