Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Paistettua ankanrintaa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ankka myydään usein pakastettuna. Sulata ankanrintoja jääkaapissa vuorokausi, jolloin saat parhaan lopputuloksen. Hippunen sokeria nostaa ankanlihan makua

  • Ruokavalio: Kananmunaton

Neljälle

  • 4 luutonta ankanrintaa
  • 2 sitruunalohkoa
  • suolaa ja valkopippuria
  • 2 rkl voisulaa

Voiteluun

  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 rkl vettä
  • 2 tl raakaruokosokeria

Kastike

  • 4 dl kanalientä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoa
  • 2 tl kiinalaista soijaa
  • suolaa ja valkopippuria

Tarjoiluun

  • keitettyjä vihanneksia

Valmistusohje

1. Kuumenna uni 225 asteeseen. Hiero ankanrinnat sisä- ja ulkopuolelta sitruunalohkoilla. Mausta suolalla ja pippurilla.

2. Ruskista rintalihoja voissa paistinpannulla, siirrä sitten uunivuokaan. Penslaa sitruuna-sokeriseoksella ja laita uuniin 10-15 minuutiksi. Ota lihat uunista ja pidä lämpimänä. Viipaloi ennen tarjoilua.

3. Kastike: Kaada kanaliemi ankarintojen joukkoon uunivuokaan. Pyörittele sitä hieman vuoassa, jotta maut irtoavat liemeen. Ota liemi talteen. Sulata voi kasarissa, sekoita joukkoon jauho ja kaada mukaan lientä sekoittaen. Kiehauta, vähennä lämpöä ja anna poreilla 5 minuuttia. Mausta soijalla, suolalla ja pippurilla.

Lisää aiheesta:

Ankan- tai broilerinrintaa appelsiinikastikkeessaFriteerattua kanaa maissiohukaisten ja pekonin keraPaistettua ankanrintaa siiderikastikkeellaMarinoitu kala paprikakastikkeessaAnkanrintaa viinimarjakastikkeessaKananpoika sitruuna-kapriskastikkeessa
AnkkaaKananmunatonPääruoatKanaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Ankkaa
  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Vadelma-ankka ja suolapähkinäsalaatti

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Paahdettua ankanrintaa ja mausteista couscousia

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Paistettua ankanrintaa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Oluessa haudutettua ankkaa ja korianteririisiä

  • 18.02.201300:00
    Kiinalaista

    Hoisin ankanrintaa