Paistettu rosolli ja uppomuna

DSC00001

Joulun rääppiäisissä kannattaa hyödyntää ylijäänyt rosollisena herkullisesti Pipsa Hurmerinnan ja Meri-Tuuli Väntsin reseptin mukaan tuunattuna.

Ainekset

  • 1 rkl öljyä tai voita
  • n. 8 dl rosollia
  • 2 salottisipulia
  • 1-2 rkl omenaviinietikkaa
  • 3 rkl etikkaa munankeittoon
  • 1-2 rkl hunajaa
  • 2 kourallista pestyä ja silputtua lehtikaalia
  • 4 kananmunaa
  • 4 viipaletta graavilohta
  • (kylmäsavulohta)
  • tuoretta tilliä
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

4 annosta: 

Lämmitä paistinpannussa rasva. Lisää silputtu salottisipuli. Paista muutama minuutti, kunnes sipuli alkaa pehmetä ja hieman ruskistumaan reunoista. Lisää rosolli ja paista hetki. Lisää etikka ja anna kiehahtaa. Lisää myös hunaja ja lehtikaali, pyöräytä kerran ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa.

Tee uppomunat toisessa syvässä paistinpannussa. Kiehauta vesi ja säädä liesi pienemmälle ja lisää etikka ja mausta vesi suolalla. Riko munat kahvikuppiin ja kaada kananmunat varovasti pannulle. Anna kypsyä muutama minuutti, kunnes valkuainen on kypsä - mutta keltuainen vielä valuva. Kypsyyden voi kokeilla nostamalla munan reikäkauhalla vedestä ja painamalla kevyesti sormella; sopiva keltuainen on joustava.

Laita lautaselle rosollia. Aseta päälle muna, mausta suolalla ja pippurilla ja lisää halutessasi viipale graavilohta ja koristele tillillä.

Parhaat ruokaohjelmat