Paistettu rosolli ja uppomuna
Joulun rääppiäisissä kannattaa hyödyntää ylijäänyt rosollisena herkullisesti Pipsa Hurmerinnan ja Meri-Tuuli Väntsin reseptin mukaan tuunattuna.
Ainekset
- 1 rkl öljyä tai voita
- n. 8 dl rosollia
- 2 salottisipulia
- 1-2 rkl omenaviinietikkaa
- 3 rkl etikkaa munankeittoon
- 1-2 rkl hunajaa
- 2 kourallista pestyä ja silputtua lehtikaalia
- 4 kananmunaa
- 4 viipaletta graavilohta
- (kylmäsavulohta)
- tuoretta tilliä
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
4 annosta:
Lämmitä paistinpannussa rasva. Lisää silputtu salottisipuli. Paista muutama minuutti, kunnes sipuli alkaa pehmetä ja hieman ruskistumaan reunoista. Lisää rosolli ja paista hetki. Lisää etikka ja anna kiehahtaa. Lisää myös hunaja ja lehtikaali, pyöräytä kerran ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa.
Tee uppomunat toisessa syvässä paistinpannussa. Kiehauta vesi ja säädä liesi pienemmälle ja lisää etikka ja mausta vesi suolalla. Riko munat kahvikuppiin ja kaada kananmunat varovasti pannulle. Anna kypsyä muutama minuutti, kunnes valkuainen on kypsä - mutta keltuainen vielä valuva. Kypsyyden voi kokeilla nostamalla munan reikäkauhalla vedestä ja painamalla kevyesti sormella; sopiva keltuainen on joustava.
Laita lautaselle rosollia. Aseta päälle muna, mausta suolalla ja pippurilla ja lisää halutessasi viipale graavilohta ja koristele tillillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan