Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Paistettu kateenkorva sienipedillä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Neljälle

  • 200g vasikan kateenkorvaa
  • 4 dl kanalientä
  • 250 g sekasieniä
  • voita paistamiseen
  • suolaa ja valkopippuria
  • 1 levy valmiiksi kaulittua voitaikinaa
  • 1 muna
  • muutama persiljan oksa
  • muutama ruohosipuli

Kastike

  • 4 dl kanalientä
  • 1 dl valkoviiniä
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoa
  • 1 dl kuohukermaa
  • 2 tl ranskalaista sinappia
  • suolaa ja valkopippuria

Valmistusohje

1. Pistele neulalla kateenkorvaa niistä kohdista, joihin on kerääntynyt verta. Huuhtele juoksevan veden alla tunti tai niin kauan, kunnes vesi on täysin kirkasta. Keitä sitten kateenkorvaa kanaliemessä kannen alla 10 minuuttia. Nosta kateenkorva liemestä ja pidä lämpimänä. Säästä liemi kastiketta varten.

2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Vatkaa muna. Levitä voitaikinalevy leivinpaperille pellille. Leikkaa se 4 neliöksi. Voitele munalla ja pane uuniin 15 minuutiksi tai siihen asti, kunnes neliöt ovat kauniin ruskeita. Jäähdytä ritilällä. Sulata voi kastiketta varten, ota liedeltä ja sekoita jauhot voisulaan. Nosta takaisin liedelle ja kaada hämmentäen sekaan kanaliemi, viini ja kerma, Anna kiehua hieman kokoon, lisää sinappi ja mausta kastike.

Tämä ruoka vaatii aika lailla askaroimista, mutta maku korvaa vaivan. Jos haluat annoksista erityisen elegantit, höylää muutama tryffelilastu tai tipauta hieman tryffeliöljyä ruoan pinnalle. Tarjoile alkuruokana tai illallisena.

3. Puhdista sienet ja leikkaa ne viipaleiksi. Laita ne kylmälle pannulle ja kuumenna pannu. Anna sienten "hikoilla" kohtalaisella lämmöllä, kunnes neste on kiehunut pois. Lisää lämpöä ja lisää voi. Kuullota sieniä ja mausta suolalla ja pippurilla. Jaa sienet neljälle lautaselle, aseta kateenkorvaviipaleet niiden päälle ja valuta kastiketta annoksille. Nosta voitaikinaneliöt päällimmäisiksi ja koristele persiljalla ja ruohosipulilla.

Lisää aiheesta:

Vol au vent à la Reine kanan ja kateenkorvan keraGratinoidut punakampelafileet perunapyreen keraVasikkablanquette curryn ja kapristen keraTournedos taikinakuoressaVasikan kateenkorvaa kaalipedilläGretan pihvi
KateenkorvaaAlkuruoatPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Kateenkorvaa
  • 18.02.201300:00
    GoGreen

    Vol au vent à la Reine kanan ja kateenkorvan kera

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kateenkorvaa, pinaattia ja kermapurjoa

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Paistettu kateenkorva sienipedillä

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Vasikan kateenkorvaa kaalipedillä