Paistettu kalkkunanrinta

Tuore kalkkunanrinta on uunissa paistettuna mehevää ja maukasta. Hyvien lisäkkeiden kanssa siitä tulee juhlaruokaa.

Neljälle

  • 800 g tuoretta kalkkunanrintaa
  • suolaa ja valkopippuria
  • 2 rkl voita

Tarjoiluehdotuksia

  • uunijuureksia
  • perunapyöryköitä
  • täytettyjä filotaikinanyyttejä

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Mausta kalkkunanrinta suolalla ja pippurilla. Paista pannulla voissa kullanruskeaksi. Jatka paistamista uunissa 40 minuuttia, tai kunnes lihan sisälämpö on 77 astetta.

3. Ota liha uunista, kääri alumiinifolioon ja anna vetäytyä 10-20 minuuttia ennen kuin se leikataan ohuiksi viipaleiksi.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.