Pähkinävoikuorrute kinkulle
![Copyright: HKScan. pähkinävoikinkku_HK_älä käytä muissa](https://im.mtvuutiset.fi/image/8268584/landscape16_9/960/540/37a652d42656714ca13c14a989f7b6cf/Hn/pahkinavoikinkku-hk-ala-kayta-muissa.jpg)
Kinkun kuorrutuksessa kannattaa rohkeasti kokeilla jotain uutta ja erilaista sen perinteisen sinappi-korppujauhokuorrutteen sijaan. Suolainen kinkku ja makea kuorrute sopivat erinomaisesti yhteen. Kuorrutteen ohje on noin 6–8 kiloiselle kinkulle.
Pähkinäkuorrute
- 100 g pistaasipähkinöitä
- 100 g macadamiapähkinöitä
- 50 g parmesaania raastettuna
- 100 g maapähkinävoita
- 1 ruukku lehtipersiljaa
- 2 rkl vaahterasiirappia tai taloussiirappia
- 1 kananmuna
- 1 tl suolaa
Valmistusohje
1. Paahda pähkinöitä 160-asteisessa uunissa 8-12 minuuttia. Rouhi paahdetut pähkinät hienoksi, lisää parmesaani ja hienonnettu lehtipersilja ja sekoita.
2. Mittaa toiseen astiaan pähkinävoi, siirappi, kananmuna ja suola. Sekoita tasaiseksi ja lisää joukkoon pähkinät juuri ennen kinkun kuorrutusta. Levitä seos käsin kinkun päälle ja paahda 200 asteisessa uunissa 10-15 minuuttia, kunnes väri on kauniin ruskea.
HUOM! Kuortumista kannattaa vahtia, sillä kuorrute saattaa herkästi palaa.
Resepti: HK
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka