Pähkinävoikuorrute kinkulle

pähkinävoikinkku_HK_älä käytä muissa
HKScan

Kinkun kuorrutuksessa kannattaa rohkeasti kokeilla jotain uutta ja erilaista sen perinteisen sinappi-korppujauhokuorrutteen sijaan. Suolainen kinkku ja makea kuorrute sopivat erinomaisesti yhteen. Kuorrutteen ohje on noin 6–8 kiloiselle kinkulle.

Pähkinäkuorrute

  • 100 g pistaasipähkinöitä
  • 100 g macadamiapähkinöitä
  • 50 g parmesaania raastettuna
  • 100 g maapähkinävoita
  • 1 ruukku lehtipersiljaa
  • 2 rkl vaahterasiirappia tai taloussiirappia
  • 1 kananmuna
  • 1 tl suolaa

Valmistusohje

1. Paahda pähkinöitä 160-asteisessa uunissa 8-12 minuuttia. Rouhi paahdetut pähkinät hienoksi, lisää parmesaani ja hienonnettu lehtipersilja ja sekoita.

2. Mittaa toiseen astiaan pähkinävoi, siirappi, kananmuna ja suola. Sekoita tasaiseksi ja lisää joukkoon pähkinät juuri ennen kinkun kuorrutusta. Levitä seos käsin kinkun päälle ja paahda 200 asteisessa uunissa 10-15 minuuttia, kunnes väri on kauniin ruskea.

HUOM! Kuortumista kannattaa vahtia, sillä kuorrute saattaa herkästi palaa.

Resepti: HK

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!