Pähkinäpikkuleivät
Nämä ovat helposti leivottavia, rakastettavia pähkinänmakuisia pikkuleipiä. Hasselpähkinät ovat klassikkoaines, mutta muitakin pähkinälajeja voi kokeilla.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
35 kpl
- 150 g voita
- ½ dl kidesokeria
- 50 g pähkinöitä
- vajaa 1 dl vehnäjauhoja
- n. 35 kokonaista pähkinää koristeluun
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita voi ja sokeri ilmavaksi. Jauha pähkinät hienoksi. Lisää jauhetut pähkinät voi-sokeritaikinaan ja niin paljon jauhoja, että saat notkean taikinan.
2. Pyöritä taikinasta pieniä, pyöreitä pikkuleipiä ja laita ne leivinpaperille pellille. Paina jokaiseen kokonainen pähkinä.
3. Paista uunin keskitasolla n. 10 minuuttia. Anna jäähtyä ritilällä. Säilytä pikkuleivät tiiviissä purkissa tai pakasta ne.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Mokkapalat
-
Anun mokkakakku
-
Jäädytetty Nutella-juustokakku
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Mokkapalat – Nannan täydellinen ohje, jolla saat uskomattoman mehevän lopputuloksen
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti