Pähkinäpikkuleivät

Nämä ovat helposti leivottavia, rakastettavia pähkinänmakuisia pikkuleipiä. Hasselpähkinät ovat klassikkoaines, mutta muitakin pähkinälajeja voi kokeilla.

35 kpl

  • 150 g voita
  • ½ dl kidesokeria
  • 50 g pähkinöitä
  • vajaa 1 dl vehnäjauhoja
  • n. 35 kokonaista pähkinää koristeluun

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita voi ja sokeri ilmavaksi. Jauha pähkinät hienoksi. Lisää jauhetut pähkinät voi-sokeritaikinaan ja niin paljon jauhoja, että saat notkean taikinan.

2. Pyöritä taikinasta pieniä, pyöreitä pikkuleipiä ja laita ne leivinpaperille pellille. Paina jokaiseen kokonainen pähkinä.

3. Paista uunin keskitasolla n. 10 minuuttia. Anna jäähtyä ritilällä. Säilytä pikkuleivät tiiviissä purkissa tai pakasta ne.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.