Pähkinäpikkuleivät
Ellet halua paistaa kaikkia pikkuleipiä kerralla, voit säästää yhden taikinarullan pakastimessa. Viipaloi se seuraavalla leipomiskerralla puoliksi sulaneena ja paista tavalliseen tapaan.
- Ruokavalio: Kananmunaton
n. 50 kpl
- 125 g voita
- ¾ dl kidesokeria
- n. 2 dl vehnäjauhoja
- ½ tl leivinjauhetta
- 60 g hasselpähkinöitä
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Nypi voi, sokeri, jauhot ja leivinjauhe murutaikinaksi.
2. Hienonna pähkinät, mielellään tehosekoittimessa, ja sekoita ne taikinaan. Vaivaa taikina tasaiseksi ja pyöritä paksuiksi pitkoiksi. Viipaloi ne ja laita leivinpaperille pellille. Litistä pikkuleivät haarukalla.
3. Paista uunin keskitasolla 7-8 minuuttia. Anna jäähtyä ritilällä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut