Pähkinäpikkuleivät

Ellet halua paistaa kaikkia pikkuleipiä kerralla, voit säästää yhden taikinarullan pakastimessa. Viipaloi se seuraavalla leipomiskerralla puoliksi sulaneena ja paista tavalliseen tapaan.

n. 50 kpl

  • 125 g voita
  • ¾ dl kidesokeria
  • n. 2 dl vehnäjauhoja
  • ½ tl leivinjauhetta
  • 60 g hasselpähkinöitä

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Nypi voi, sokeri, jauhot ja leivinjauhe murutaikinaksi.

2. Hienonna pähkinät, mielellään tehosekoittimessa, ja sekoita ne taikinaan. Vaivaa taikina tasaiseksi ja pyöritä paksuiksi pitkoiksi. Viipaloi ne ja laita leivinpaperille pellille. Litistä pikkuleivät haarukalla.

3. Paista uunin keskitasolla 7-8 minuuttia. Anna jäähtyä ritilällä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!