Pähkinäparfait kahden kastikkeen kera

Ihanasti pähkinänmakuinen jäädyke tarjoillaan kahden pirteän kastikkeen kanssa. Vadelmista ja karhunvatukoista saadaan sekä eriväriset että erimakuiset silaukset kauniiseen jälkiruokaan.

Neljälle

  • 100 g hasselpähkinöitä
  • 1 dl sokeria
  • 3 munankeltuaista
  • 3 dl kuohukermaa
  • 3 munanvakuaista
  • 2 rkl Frangelico-pähkinälikööriä

Kaksi kastiketta

  • 125 g pakastettuja vadelmia
  • 2+2 rkl sokeria
  • 1+1 rkl sitruunamehua
  • 125 g pakastettuja karhunvatukoita

Valmistusohje

1. Rouhi pähkinät ja paahda rouhetta kuivalla paistinpannulla, kunnes se alkaa saada väriä. Lisää ½ dl sokeria, sekoita ja anna sokerin sulaa. Kaada seos leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja anna jäähtyä. Taittele jäähtynyt pähkinä-sokerilevy palasiksi ja hienonna morttelissa jauheeksi.

2. Vatkaa munankeltuaiset ja ½ dl sokeria vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi. Vispaa kerma vaahdoksi ja sekoita keltuaisvaahtoon. Vatkaa munanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele se varovasti edellisiin vaahtoihin. Lisää sekoittaen mantelijauhe sekä likööri. Kaada seos pyöreään irtopohjavuokaan, jonka läpimitta on n. 24 cm. Peitä kelmulla ja laita pakastimeen vähintään 6 tunniksi. Ota sulamaan hieman ennen tarjoilua.

3. Kastikkeet: Sekoita vadelmat, sokeri ja sitruunamehu monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa soseeksi. Siivilöi massa lankasiivilän läpi siementen poistamiseksi. Tee samoin karhunvatukoille. Aseta tarjoilulautasille viipale jäädykettä ja valuta kauniisti ympärille kumpaakin kastiketta.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!