Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Pähkinäparfait kahden kastikkeen kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka

Neljälle

  • 100 g hasselpähkinöitä
  • 1 dl sokeria
  • 3 munankeltuaista
  • 3 dl kuohukermaa
  • 3 munanvakuaista
  • 2 rkl Frangelico-pähkinälikööriä

Kaksi kastiketta

  • 125 g pakastettuja vadelmia
  • 2+2 rkl sokeria
  • 1+1 rkl sitruunamehua
  • 125 g pakastettuja karhunvatukoita

Valmistusohje

1. Rouhi pähkinät ja paahda rouhetta kuivalla paistinpannulla, kunnes se alkaa saada väriä. Lisää ½ dl sokeria, sekoita ja anna sokerin sulaa. Kaada seos leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja anna jäähtyä. Taittele jäähtynyt pähkinä-sokerilevy palasiksi ja hienonna morttelissa jauheeksi.

2. Vatkaa munankeltuaiset ja ½ dl sokeria vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi. Vispaa kerma vaahdoksi ja sekoita keltuaisvaahtoon. Vatkaa munanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele se varovasti edellisiin vaahtoihin. Lisää sekoittaen mantelijauhe sekä likööri. Kaada seos pyöreään irtopohjavuokaan, jonka läpimitta on n. 24 cm. Peitä kelmulla ja laita pakastimeen vähintään 6 tunniksi. Ota sulamaan hieman ennen tarjoilua.

3. Kastikkeet: Sekoita vadelmat, sokeri ja sitruunamehu monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa soseeksi. Siivilöi massa lankasiivilän läpi siementen poistamiseksi. Tee samoin karhunvatukoille. Aseta tarjoilulautasille viipale jäädykettä ja valuta kauniisti ympärille kumpaakin kastiketta.

Ihanasti pähkinänmakuinen jäädyke tarjoillaan kahden pirteän kastikkeen kanssa. Vadelmista ja karhunvatukoista saadaan sekä eriväriset että erimakuiset silaukset kauniiseen jälkiruokaan.

Lisää aiheesta:

Hellapoliisin mango-charlotteKaakaojauheella puuteroitu limettihyydykeSahrami-hunajajäätelö seesamilastujen keraLiköörijäädyke suklaakastikkeen keraOmenakakkua ja vaniljakastikettaBrownie-suklaakakku
JäädykeGluteenitonKasvisruokaJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Jäädyke
  • 19.12.202309:36
    Joulu

    Luumu-kanelijäädyke

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Lakkajäädyke

  • 18.02.201300:00
    Kasvisruoka

    Pähkinäinen lakkajäädyke

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Semifreddo ja marjasalaatti

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Seljajäädyke mansikkakastikkeen kera