Pähkinäparfait kahden kastikkeen kera
Ihanasti pähkinänmakuinen jäädyke tarjoillaan kahden pirteän kastikkeen kanssa. Vadelmista ja karhunvatukoista saadaan sekä eriväriset että erimakuiset silaukset kauniiseen jälkiruokaan.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 100 g hasselpähkinöitä
- 1 dl sokeria
- 3 munankeltuaista
- 3 dl kuohukermaa
- 3 munanvakuaista
- 2 rkl Frangelico-pähkinälikööriä
Kaksi kastiketta
- 125 g pakastettuja vadelmia
- 2+2 rkl sokeria
- 1+1 rkl sitruunamehua
- 125 g pakastettuja karhunvatukoita
Valmistusohje
1. Rouhi pähkinät ja paahda rouhetta kuivalla paistinpannulla, kunnes se alkaa saada väriä. Lisää ½ dl sokeria, sekoita ja anna sokerin sulaa. Kaada seos leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja anna jäähtyä. Taittele jäähtynyt pähkinä-sokerilevy palasiksi ja hienonna morttelissa jauheeksi.
2. Vatkaa munankeltuaiset ja ½ dl sokeria vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi. Vispaa kerma vaahdoksi ja sekoita keltuaisvaahtoon. Vatkaa munanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele se varovasti edellisiin vaahtoihin. Lisää sekoittaen mantelijauhe sekä likööri. Kaada seos pyöreään irtopohjavuokaan, jonka läpimitta on n. 24 cm. Peitä kelmulla ja laita pakastimeen vähintään 6 tunniksi. Ota sulamaan hieman ennen tarjoilua.
3. Kastikkeet: Sekoita vadelmat, sokeri ja sitruunamehu monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa soseeksi. Siivilöi massa lankasiivilän läpi siementen poistamiseksi. Tee samoin karhunvatukoille. Aseta tarjoilulautasille viipale jäädykettä ja valuta kauniisti ympärille kumpaakin kastiketta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa