Mainos
Mainos

Tämä mehevä suklaakakku muistuttaa hieman amerikkalaisia brownie-leivoksia, vaikka se valmistetaan tavallisen sokerikakun tapaan. Suklaakakku on jälkiruokien aatelia. Leikkaa kakku viipaleiksi ja tarjoa se kermavaahdon tai vaniljajäätelön kera.

4 annosta

  • 250 g tummaa suklaata
  • 2 dl hasselpähkinöitä
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 4 munaa
  • 4 dl sokeria
  • 2 dl kermaviiliä
  • 2 rkl huoneenlämpöistä voita
  • 3 rkl korppujauhoja vuoan jauhottamiseen

Lisäksi

  • kermavaahtoa tai vaniljajäätelöä

Valmistusohje

1. Voitele pitkänomainen 1,5 litran uunivuoka huolellisesti voilla. Jauhota kauttaaltaan korppujauhoilla. Sulata suklaa miedolla lämmöllä niin, ettei se pala pohjaan. Hienonna hasselpähkinät karkeaksi rouheeksi.

2. sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe. Vatkaa munat ja sokeri. Kaada sulatettu suklaa, jauhoseos, kermaviili ja pähkinärouhe muna-sokerivaahtoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina varovasti vuokaan.

3. Kypsennä 25 minuuttia 225 asteessa. Anna kakun jäähtyä ja siirrä se sitten jääkaappiin pariksi tunniksi vetäytymään ennen tarjoilua. Irrota kakku terävällä veitsellä vuoan reunoista ja kumoa alustalle. Leikkaa viipaleiksi.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.