Brownie-suklaakakku
Tämä mehevä suklaakakku muistuttaa hieman amerikkalaisia brownie-leivoksia, vaikka se valmistetaan tavallisen sokerikakun tapaan. Suklaakakku on jälkiruokien aatelia. Leikkaa kakku viipaleiksi ja tarjoa se kermavaahdon tai vaniljajäätelön kera.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
4 annosta
- 250 g tummaa suklaata
- 2 dl hasselpähkinöitä
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 4 munaa
- 4 dl sokeria
- 2 dl kermaviiliä
- 2 rkl huoneenlämpöistä voita
- 3 rkl korppujauhoja vuoan jauhottamiseen
Lisäksi
- kermavaahtoa tai vaniljajäätelöä
Valmistusohje
1. Voitele pitkänomainen 1,5 litran uunivuoka huolellisesti voilla. Jauhota kauttaaltaan korppujauhoilla. Sulata suklaa miedolla lämmöllä niin, ettei se pala pohjaan. Hienonna hasselpähkinät karkeaksi rouheeksi.
2. sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe. Vatkaa munat ja sokeri. Kaada sulatettu suklaa, jauhoseos, kermaviili ja pähkinärouhe muna-sokerivaahtoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina varovasti vuokaan.
3. Kypsennä 25 minuuttia 225 asteessa. Anna kakun jäähtyä ja siirrä se sitten jääkaappiin pariksi tunniksi vetäytymään ennen tarjoilua. Irrota kakku terävällä veitsellä vuoan reunoista ja kumoa alustalle. Leikkaa viipaleiksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nopeat kalkkunawrapit
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka