Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Pähkinämureke sienikastikkeella

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka, Kasvisruoka

Neljälle

  • 1 keltasipuli
  • 4 rkl öljyä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 400 g tuoreita herkkusieniä
  • 2 tl vehnäjauhoja
  • 3 dl vettä
  • 4 dl hasselpähkinöitä
  • 3 dl + 1 rkl korppujauhoja
  • 3 rkl kiinalaista soijaa
  • 2 rkl timjamia
  • suolaa ja jauhettua mustapippuria
  • 1 dl hienonnettuja, tuoreita sieniä
  • 2 rkl voita
  • 3 rkl pihlajanmarjahyytelöä
  • 2 rkl portviiniä
  • 2 rkl kiinalaista soijaa
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 1 dl vettä
  • 2 rkl hienonnettua, tuoretta timjamia

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja hienonna sipuli, hienonna herkkusienet ja pähkinät. Paista sipuli pehmeäksi ja kullanruskeaksi öljyssä, lisää sienisilppu, paista kunnes sienet ovat pehmeitä ja saaneet väriä. Ripottele päälle vehnäjauhoja ja sekoita. Lisää vesi, sekoita ja anna poreilla muutama minuutti. Ota pannu liedeltä. Lisää pähkinät, 3 dl korppujauhoja, soija ja timjami. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita.

2. Laita seos suurelle leikkuulaudalle. Muotoile limpuksi ja kääntele limppu 2 ruokalusikallisessa korppujauhoja. Laita limppu öljyttyyn leipävuokaan. Paista uunissa n. 45 minuuttia. Viipaloi ennen tarjoilua.

Tämä on kuin lihamureke, mutta pähkinöistä ja herkkusienistä valmistettu. Voit valmistaa sen hasselpähkinöistä, cashewpähkinöistä, maapähkinöistä tai niiden sekoituksesta. Tarjoile perinteikkään, ruskean sienikastikkeen kera. Tarjoile lisäksi hyytelöä, keitettyjä perunoita ja vihanneksia.

3. Kastike: Paista sienet voissa. Ripottele päälle jauhoja ja sekoita kunnolla. Lisää hyytelö, portviini ja soija. Anna kiehua muutama minuutti. Lisää vesi. Mausta timjamilla ja pippurilla. Tarjoile murekkeen kera.

Lisää aiheesta:

Kalkkunaa kaakaokastikkeessaFalafelia tomaattisalsan ja jogurtin keraFalafel egyptiläiseen tapaanLihapyörykät intialaisessa tomaattikastikkeessaPunaviinihärkää ja friteerattuja perunapallojaJuustocurry herneiden kera
KasvislisukeLisäkeruoatKananmunatonKasvisruokaPääruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kasvislisuke
  • 15.12.202410:03
    Välipalat

    Kukkakaali libanolilaisittain

  • 27.07.201607:54
    Lisäkeruoat

    Kermainen paprikasalsa

  • 27.04.201609:45
    Juusto

    Munajuustoa ja punajuurta

  • 31.07.201514:16
    Kaalisalaatti

    Kaleslaw

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Haudutetut endiivit