Mainos
Mainos

Tämä on kuin lihamureke, mutta pähkinöistä ja herkkusienistä valmistettu. Voit valmistaa sen hasselpähkinöistä, cashewpähkinöistä, maapähkinöistä tai niiden sekoituksesta. Tarjoile perinteikkään, ruskean sienikastikkeen kera. Tarjoile lisäksi hyytelöä, keitettyjä perunoita ja vihanneksia.

Neljälle

  • 1 keltasipuli
  • 4 rkl öljyä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 400 g tuoreita herkkusieniä
  • 2 tl vehnäjauhoja
  • 3 dl vettä
  • 4 dl hasselpähkinöitä
  • 3 dl + 1 rkl korppujauhoja
  • 3 rkl kiinalaista soijaa
  • 2 rkl timjamia
  • suolaa ja jauhettua mustapippuria
  • 1 dl hienonnettuja, tuoreita sieniä
  • 2 rkl voita
  • 3 rkl pihlajanmarjahyytelöä
  • 2 rkl portviiniä
  • 2 rkl kiinalaista soijaa
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 1 dl vettä
  • 2 rkl hienonnettua, tuoretta timjamia

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja hienonna sipuli, hienonna herkkusienet ja pähkinät. Paista sipuli pehmeäksi ja kullanruskeaksi öljyssä, lisää sienisilppu, paista kunnes sienet ovat pehmeitä ja saaneet väriä. Ripottele päälle vehnäjauhoja ja sekoita. Lisää vesi, sekoita ja anna poreilla muutama minuutti. Ota pannu liedeltä. Lisää pähkinät, 3 dl korppujauhoja, soija ja timjami. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita.

2. Laita seos suurelle leikkuulaudalle. Muotoile limpuksi ja kääntele limppu 2 ruokalusikallisessa korppujauhoja. Laita limppu öljyttyyn leipävuokaan. Paista uunissa n. 45 minuuttia. Viipaloi ennen tarjoilua.

3. Kastike: Paista sienet voissa. Ripottele päälle jauhoja ja sekoita kunnolla. Lisää hyytelö, portviini ja soija. Anna kiehua muutama minuutti. Lisää vesi. Mausta timjamilla ja pippurilla. Tarjoile murekkeen kera.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.