Pähkinäleipä
Yleensä leivän salaisuus piilee jauhoissa, ei suinkaan mausteissa. Saksanpähkinät ovat kuitenkin poikkeus. Niiden määrästä ei kannata kitsastella, sillä ne tekevät leivästä erityisen herkullisen. Tämä leipä muuntuu myös mukavan rapeiksi korpuiksi.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
4 annosta
- 50 g hiivaa
- 16 dl sämpyläjauhoja
- 5 dl jogurttia
- ½ dl oliiviöljyä
- 2 tl suolaa
- 100 g saksanpähkinöitä
Valmistusohje
1. Lämmitä jogurtti kädenlämpöiseksi ja murskaa saksanpähkinät karkeaksi rouheeksi. Murenna hiiva kulhoon. Kaada kulhoon osa jogurtista ja sekoita, kunnes hiiva liukenee. Lisää joukkoon loppu jogurtti, öljy ja pähkinärouhe. Sekoita suola jauhoihin. Lisää jauhot jogurttiseokseen vähitellen.
2. Alusta taikina tasaiseksi käsin tai tehosekoittimella. Jätä se nousemaan noin tunniksi vedottomaan paikkaan.
3. Jauhota pöytä, kumoa taikina pöydälle ja alusta sitä vielä pari minuuttia - ei siis liian kauaa. Muotoile taikinasta kaksi leipää. Nosta ne voideltuun vuokaan tai suoraan pellille leivinpaperin päälle. Nostata keittiöpyyhkeen alla puoli tuntia. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
3. Paista leipiä 30 minuuttia. Kun paistoaikaa on jäljellä 10 minuuttia, sammuta uuni. Jätä paistetut leivät ritilälle jäähtymään, älä peitä keittiöpyyhkeellä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti