Pähkinäleipä
Yleensä leivän salaisuus piilee jauhoissa, ei suinkaan mausteissa. Saksanpähkinät ovat kuitenkin poikkeus. Niiden määrästä ei kannata kitsastella, sillä ne tekevät leivästä erityisen herkullisen. Tämä leipä muuntuu myös mukavan rapeiksi korpuiksi.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
4 annosta
- 50 g hiivaa
- 16 dl sämpyläjauhoja
- 5 dl jogurttia
- ½ dl oliiviöljyä
- 2 tl suolaa
- 100 g saksanpähkinöitä
Valmistusohje
1. Lämmitä jogurtti kädenlämpöiseksi ja murskaa saksanpähkinät karkeaksi rouheeksi. Murenna hiiva kulhoon. Kaada kulhoon osa jogurtista ja sekoita, kunnes hiiva liukenee. Lisää joukkoon loppu jogurtti, öljy ja pähkinärouhe. Sekoita suola jauhoihin. Lisää jauhot jogurttiseokseen vähitellen.
2. Alusta taikina tasaiseksi käsin tai tehosekoittimella. Jätä se nousemaan noin tunniksi vedottomaan paikkaan.
3. Jauhota pöytä, kumoa taikina pöydälle ja alusta sitä vielä pari minuuttia - ei siis liian kauaa. Muotoile taikinasta kaksi leipää. Nosta ne voideltuun vuokaan tai suoraan pellille leivinpaperin päälle. Nostata keittiöpyyhkeen alla puoli tuntia. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
3. Paista leipiä 30 minuuttia. Kun paistoaikaa on jäljellä 10 minuuttia, sammuta uuni. Jätä paistetut leivät ritilälle jäähtymään, älä peitä keittiöpyyhkeellä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Meksikolainen papukeitto
-
Lassaka eli vähähiilihydraattinen lasagne ilman pastaa
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!
-
Paras sienikastike: Helppo suppilovahverokastike Katin ohjeella