Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Pähkinäleipä

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka

4 annosta

  • 50 g hiivaa
  • 16 dl sämpyläjauhoja
  • 5 dl jogurttia
  • ½ dl oliiviöljyä
  • 2 tl suolaa
  • 100 g saksanpähkinöitä

Valmistusohje

1. Lämmitä jogurtti kädenlämpöiseksi ja murskaa saksanpähkinät karkeaksi rouheeksi. Murenna hiiva kulhoon. Kaada kulhoon osa jogurtista ja sekoita, kunnes hiiva liukenee. Lisää joukkoon loppu jogurtti, öljy ja pähkinärouhe. Sekoita suola jauhoihin. Lisää jauhot jogurttiseokseen vähitellen.

2. Alusta taikina tasaiseksi käsin tai tehosekoittimella. Jätä se nousemaan noin tunniksi vedottomaan paikkaan.

3. Jauhota pöytä, kumoa taikina pöydälle ja alusta sitä vielä pari minuuttia - ei siis liian kauaa. Muotoile taikinasta kaksi leipää. Nosta ne voideltuun vuokaan tai suoraan pellille leivinpaperin päälle. Nostata keittiöpyyhkeen alla puoli tuntia. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

3. Paista leipiä 30 minuuttia. Kun paistoaikaa on jäljellä 10 minuuttia, sammuta uuni. Jätä paistetut leivät ritilälle jäähtymään, älä peitä keittiöpyyhkeellä.

Yleensä leivän salaisuus piilee jauhoissa, ei suinkaan mausteissa. Saksanpähkinät ovat kuitenkin poikkeus. Niiden määrästä ei kannata kitsastella, sillä ne tekevät leivästä erityisen herkullisen. Tämä leipä muuntuu myös mukavan rapeiksi korpuiksi.

Lisää aiheesta:

Pähkinä-hedelmä-porkkanaleivätVaalea ruokaleipä unikonsiemeninSaksanpähkinäleipäVaalea ruokaleipäAuringonkukkaleipäGrahamvuokaleipä
LeipäKananmunatonKasvisruokaLeivontaSuolaiset leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Leipä
  • 4.8.10:51
    Silakkaa

    Savusilakkatoast saaristolaisleivällä

  • 13.6.13:41
    Grillijuhlat

    Juhannuksen grillileivät

  • 3.5.08:01
    Rapuskagen

    Skagen-leipäset

  • 27.1.11:35
    Viiden jälkeen

    Helppo kaurareikäleipä

  • 15.12.202409:58
    Avokado

    Avokadoleipä