Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Pähkinäiset piparineliöt

Julkaistu 22.11.2013 12:37
  • Ruokavalio: Laktoositon, Kasvisruoka

Noin 25 annospalaa

  • 4 munaa
  • 1 ½ dl fariinisokeria
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl mantelijauhetta
  • 1 dl mantelilastuja tai mantelirouhetta
  • 1 tl kanelia
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 dl öljyä
  • 1 dl mantelijuomaa

Pinnalle

  • ½ dl lämmitettyä mantelijuomaa
  • 250-300 g tomusokeria
  • ripaus aitoa vaniljaa jauheena tai rouheena, tai 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl piparkakkumaustetta tai maun mukaan
  • tilkka appelsiinivettä, pieni määrä appelsiiniaromia tai puolikkaan appelsiinin kuoriraaste

Koristeluun

  • n. 2 dl kuivattuja hedelmiä, pähkinöitä ja manteleita

Valmistusohje

Vaahdota munat ja fariinisokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita varovasti taikinaan. (Murenna mantelilastuja hieman)

Lisää öljy ja mantelijuoma ja sekoita taikina tasaiseksi.

Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 225 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Valmista kuorrute.

Joulun maku tulee mausteista. Piparkakun maun voi nauttia muutenkin kuin piparkakuissa. Leivo mehevät piparkakun makuistet leivonnaiset ja tarjoa vaikkapa pikkujoulun herkkupöydässä.

Lämmitä mantelijuoma esimerkiksi mikroaaltouunissa ja sekoita joukkoon muut ainekset.

Tarkista maku. Levitä kuorrute lämpimän torttulevyn pinnalle ja ripottele päälle kuivattuja hedelmiä, manteleita ja pähkinöitä.

Leikkaa neliöiksi ja tarjoa.

Lisää aiheesta:

Omena-inkivääripiirasGluteeniton hedelmäkakkuOmena-kookosmuffinitAprikoosi-mantelikakkuPääsiäiskakkuOmenarulla
PiparkakutLaktoositonKasvisruokaPikkujoulutHellapoliisiLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Piparkakut
  • 10.11.202408:00
    Jäätelö

    Piparijäätelö

  • 22.12.202009:31
    Hellapoliisi

    Piparminttupiparkakut

  • 15.11.202008:00
    Pikkujoulu

    Piparisnickers – Tiinan helppo herkku sopii myyjäisiin ja syötäväksi lahjaksi

  • 23.11.201908:00
    Pikkujoulut

    Piparipalat – maailman helpoin jälkiruoka jouluksi valmiista piparitaikinasta

  • 09.12.201909:00
    Joulu

    Piparkakku-kranssi