Pähkinäiset piparineliöt

Joulun maku tulee mausteista. Piparkakun maun voi nauttia muutenkin kuin piparkakuissa. Leivo mehevät piparkakun makuistet leivonnaiset ja tarjoa vaikkapa pikkujoulun herkkupöydässä.

Noin 25 annospalaa

  • 4 munaa
  • 1 ½ dl fariinisokeria
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl mantelijauhetta
  • 1 dl mantelilastuja tai mantelirouhetta
  • 1 tl kanelia
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 dl öljyä
  • 1 dl mantelijuomaa

Pinnalle

  • ½ dl lämmitettyä mantelijuomaa
  • 250-300 g tomusokeria
  • ripaus aitoa vaniljaa jauheena tai rouheena, tai 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl piparkakkumaustetta tai maun mukaan
  • tilkka appelsiinivettä, pieni määrä appelsiiniaromia tai puolikkaan appelsiinin kuoriraaste

Koristeluun

  • n. 2 dl kuivattuja hedelmiä, pähkinöitä ja manteleita

Valmistusohje

Vaahdota munat ja fariinisokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita varovasti taikinaan. (Murenna mantelilastuja hieman)

Lisää öljy ja mantelijuoma ja sekoita taikina tasaiseksi.

Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 225 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Valmista kuorrute.

Lämmitä mantelijuoma esimerkiksi mikroaaltouunissa ja sekoita joukkoon muut ainekset.

Tarkista maku. Levitä kuorrute lämpimän torttulevyn pinnalle ja ripottele päälle kuivattuja hedelmiä, manteleita ja pähkinöitä.

Leikkaa neliöiksi ja tarjoa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!