Pähkinäiset piparineliöt
Joulun maku tulee mausteista. Piparkakun maun voi nauttia muutenkin kuin piparkakuissa. Leivo mehevät piparkakun makuistet leivonnaiset ja tarjoa vaikkapa pikkujoulun herkkupöydässä.
- Ruokavalio: Laktoositon, Kasvisruoka
Noin 25 annospalaa
- 4 munaa
- 1 ½ dl fariinisokeria
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 dl mantelijauhetta
- 1 dl mantelilastuja tai mantelirouhetta
- 1 tl kanelia
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 dl öljyä
- 1 dl mantelijuomaa
Pinnalle
- ½ dl lämmitettyä mantelijuomaa
- 250-300 g tomusokeria
- ripaus aitoa vaniljaa jauheena tai rouheena, tai 1 tl vaniljasokeria
- 1 tl piparkakkumaustetta tai maun mukaan
- tilkka appelsiinivettä, pieni määrä appelsiiniaromia tai puolikkaan appelsiinin kuoriraaste
Koristeluun
- n. 2 dl kuivattuja hedelmiä, pähkinöitä ja manteleita
Valmistusohje
Vaahdota munat ja fariinisokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita varovasti taikinaan. (Murenna mantelilastuja hieman)
Lisää öljy ja mantelijuoma ja sekoita taikina tasaiseksi.
Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 225 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Valmista kuorrute.
Lämmitä mantelijuoma esimerkiksi mikroaaltouunissa ja sekoita joukkoon muut ainekset.
Tarkista maku. Levitä kuorrute lämpimän torttulevyn pinnalle ja ripottele päälle kuivattuja hedelmiä, manteleita ja pähkinöitä.
Leikkaa neliöiksi ja tarjoa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa