Omena-inkivääripiiras
Omena-inkivääripiiras on helppotekoinen herkku, joka on parhaimmillaan kotimaisista omenoista valmistettuna. Voit tarjota seuraksi vaniljajäätelöä tai vaniljakastiketta.
Pohja
- 150 g voita tai margariinia
- 1 dl sokeria
- 1 kananmuna
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 dl kaurahiutaleita
- 1 tl leivinjauhetta
Täyte
- 4-8 omenaa koosta riippuen
- 50 g voita tai margariinia
- 2 rkl sokeroitua inkivääriä tai 1 tl hienonnettua tuoretta inkivääriä
- 1 dl fariinisokeria
Pinnalle
- 100 g voita
- 2 dl kaurahiutaleita
- ½ dl sokeria
- ½ dl kookoshiutaleita
- 1 tl vaniljasokeria
Valmistusohje
Nypi voi ja sokeri keskenään. Lisää joukkoon muna ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kääntele taikina tasaiseksi ja painele halkaisijaltaan 24 cm piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 200-asteessa noin 10 minuuttia.
Paloittele omenat ohuiksi viipaleiksi. Kuumenna voi pannulla ja kääntele omenat yhdessä inkiväärin ja fariinisokerin kanssa hetken aikaa käännellen.
Levitä omenat piirasvuoan pohjalle. Sekoita pehmeän voin joukkoon kaurahiutaleet, sokeri, kookoshiutaleet ja vaniljasokeri. Ripottele muruseos piiraan päälle.
Jatka paistamista vielä 200-asteessa noin 30 minuuttia, tai kunnes piiras on kauniin värinen. Tarjoa seuraksi vaniljajäätelöä tai vaniljavaahtoa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Harri Syrjäsen vodkapasta