Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Aprikoosi-mantelikakku

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ihana hedelmäinen kakku saa päälleen herkullisen kuorrutuksen. Täydellinen tarjottava kahvivieraille.

Ainekset

  • 10 palaa

Ainekset

  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • 1 1/2 dl fariinisokeria
  • 3 kananmunaa
  • 50 g (kuorellisia) manteleita
  • 150 g kuivattuja aprikooseja
  • 1 dl appelsiini(kuori)marmeladia/-hilloa
  • 2 dl täysjyvävehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl ruokasoodaa

Kuorrutus

  • 25 g pehmeää voita
  • 50 g levittyvää sulatejuustoa
  • 1 1/2 dl tomusokeria
  • 1 tl vaniljasokeria

Koristeluun

  • tuoreita aprikooseja
  • hunajaa

Valmistusohje

Vaahdota oliiviöljy ja sokeri keskenään. Vatkaa kananmunat kevyeksi vaahdoksi ja lisää sokeri-öljyvaahtoon koko ajan vatkaten. Hienonna mantelit ja aprikoosit teholeikkurissa tai monitoimikoneessa karkeaksi. Lisää taikinaan yhdessä hillon kanssa.

Sekoita jauhot, leivinjauhe ja sooda keskenään. Lisää taikinaan hyvin sekoittaen. Voitele ja korppujauhota puolentoista litran vetoinen pitkulainen leipävuoka. Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 40 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla.

Anna jäähtyä hieman ja kumoa. Jäähdytä leivinliinan alla kokonaan. Sekoita kaikki kuorrutuksen ainekset keskenään tasaiseksi tahnaksi. Levitä kakun päälle. Koristele.

Lisää aiheesta:

Kesäkurpitsa-sitruunakakkuIhana omenabrita! Britakakku omenoista on varma hittiHellapoliisin mango-charlotteInkiväärikakkua tuoreilla hedelmilläNaistenpäivän suklaa-kirsikkakakkuMinileivokset kevyellä mustikkamoussella
HedelmäkakkuMakeat leivonnaisetHuomenta SuomiVideoreseptitLeivontaJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Hedelmäkakku
  • 19.11.201820:56
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Pinjan marokkolainen Meskouta-kakku

  • 02.12.201511:37
    kaupalliset

    Gluteeniton hedelmäkakku

  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Ananaskakku

  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Banaanikakku suklaakuorrutuksella

  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Aprikoosikakku