Aprikoosi-mantelikakku
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5657900/landscape16_9/515/290/91ba8f70312bf6e76bee1e1dabfaa48e/TK/918342-2243.jpg)
Ihana hedelmäinen kakku saa päälleen herkullisen kuorrutuksen. Täydellinen tarjottava kahvivieraille.
Ainekset
- 10 palaa
Ainekset
- 1/2 dl oliiviöljyä
- 1 1/2 dl fariinisokeria
- 3 kananmunaa
- 50 g (kuorellisia) manteleita
- 150 g kuivattuja aprikooseja
- 1 dl appelsiini(kuori)marmeladia/-hilloa
- 2 dl täysjyvävehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl ruokasoodaa
Kuorrutus
- 25 g pehmeää voita
- 50 g levittyvää sulatejuustoa
- 1 1/2 dl tomusokeria
- 1 tl vaniljasokeria
Koristeluun
- tuoreita aprikooseja
- hunajaa
Valmistusohje
Vaahdota oliiviöljy ja sokeri keskenään. Vatkaa kananmunat kevyeksi vaahdoksi ja lisää sokeri-öljyvaahtoon koko ajan vatkaten. Hienonna mantelit ja aprikoosit teholeikkurissa tai monitoimikoneessa karkeaksi. Lisää taikinaan yhdessä hillon kanssa.
Sekoita jauhot, leivinjauhe ja sooda keskenään. Lisää taikinaan hyvin sekoittaen. Voitele ja korppujauhota puolentoista litran vetoinen pitkulainen leipävuoka. Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 40 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla.
Anna jäähtyä hieman ja kumoa. Jäähdytä leivinliinan alla kokonaan. Sekoita kaikki kuorrutuksen ainekset keskenään tasaiseksi tahnaksi. Levitä kakun päälle. Koristele.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka