Tämä herkullisen pähkinäinen päärynä-kirsikkapaistos sopii erinomaisesti loppuvuoden jälkiruoaksi ja vaikka joulupöytään. Tarjoa seuraksi kermavaahtoa tai vaniljajäätelöä. Voit valmistaa jälkiruoan jo vaikka edellisenä päivänä ja lämmittää ennen tarjoilua.
- Aktiivinen valmistusaika: 10min
- Kokonaisvalmistusaika: 30min
- Annosmäärä: 6 annosta
Ainekset
- 130/70 g punaisia kirsikoita sokeriliemessä
- 6-7 pientä päärynää
- 125 g hasselpähkinärouhetta
- 100 g saksanpähkinöitä
- 1 dl sokeria
- 100 g voita tai margariinia
- 2 tl kanelia
- 100 g valkosuklaata rouhittuna
- vaniljatankoa rouhittuna tai ripaus vaniljasokeria
Valmistusohje
- Valuta kirsikat ja leikkaa pieniksi paloiksi.
- Kuori päärynät, poista siemenet ja leikkaa ohuiksi lohkoiksi.
- Laita päärynät ja kirsikat reunalliseen uunivuokaan.
- Sekoita hasselpähkinärouhe, murennetut saksanpähkinät, sokeri, voi, kaneli ja valkosuklaa keskenään ja rouhi joukkoon vaniljatankoa tai lisää vaniljasokeria.
- Levitä seos päärynöiden ja kirsikoiden päälle.
- Kypsennä paistosta 200-225 asteessa uunin keskiritilätasolla 15-20 minuuttia tai kunnes pinta on rapea ja kauniin värinen.
- Tarjoa seuraksi kermavaahtoa tai vaniljajäätelöä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.