Pähkinäinen päärynä-kirsikkapaistos

pahkinainen-paaryna-kirsikkapaistos-2-221109_Z720170-Edit-large
Pähkinäinen päärynä-kirsikkapaistos sopii vaikka joulupöytään. MTV

Tämä herkullisen pähkinäinen päärynä-kirsikkapaistos sopii erinomaisesti loppuvuoden jälkiruoaksi ja vaikka joulupöytään. Tarjoa seuraksi kermavaahtoa tai vaniljajäätelöä. Voit valmistaa jälkiruoan jo vaikka edellisenä päivänä ja lämmittää ennen tarjoilua.

  • Aktiivinen valmistusaika: 10min
  • Kokonaisvalmistusaika: 30min
  • Annosmäärä: 6 annosta

Ainekset

  • 130/70 g punaisia kirsikoita sokeriliemessä
  • 6-7 pientä päärynää
  • 125 g hasselpähkinärouhetta
  • 100 g saksanpähkinöitä
  • 1 dl sokeria
  • 100 g voita tai margariinia
  • 2 tl kanelia
  • 100 g valkosuklaata rouhittuna
  • vaniljatankoa rouhittuna tai ripaus vaniljasokeria

Valmistusohje

  1. Valuta kirsikat ja leikkaa pieniksi paloiksi.
  2. Kuori päärynät, poista siemenet ja leikkaa ohuiksi lohkoiksi.
  3. Laita päärynät ja kirsikat reunalliseen uunivuokaan.
  4. Sekoita hasselpähkinärouhe, murennetut saksanpähkinät, sokeri, voi, kaneli ja valkosuklaa keskenään ja rouhi joukkoon vaniljatankoa tai lisää vaniljasokeria.
  5. Levitä seos päärynöiden ja kirsikoiden päälle.
  6. Kypsennä paistosta 200-225 asteessa uunin keskiritilätasolla 15-20 minuuttia tai kunnes pinta on rapea ja kauniin värinen.
  7. Tarjoa seuraksi kermavaahtoa tai vaniljajäätelöä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!