Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Pähkinäinen päärynä-kirsikkapaistos

Pähkinäinen päärynä-kirsikkapaistos sopii vaikka joulupöytään.
Pähkinäinen päärynä-kirsikkapaistos sopii vaikka joulupöytään.MTV
Julkaistu 20.12.2022 15:24

MTV LIFESTYLE

  • Kokonaisvalmistusaika: 30 min
  • Aktiivinen aika: 10 min
  • Annosmäärä: 6 annosta

Ainekset

  • 130/70 g punaisia kirsikoita sokeriliemessä
  • 6-7 pientä päärynää
  • 125 g hasselpähkinärouhetta
  • 100 g saksanpähkinöitä
  • 1 dl sokeria
  • 100 g voita tai margariinia
  • 2 tl kanelia
  • 100 g valkosuklaata rouhittuna
  • vaniljatankoa rouhittuna tai ripaus vaniljasokeria

Valmistusohje

  1. Valuta kirsikat ja leikkaa pieniksi paloiksi.
  2. Kuori päärynät, poista siemenet ja leikkaa ohuiksi lohkoiksi.
  3. Laita päärynät ja kirsikat reunalliseen uunivuokaan.
  4. Sekoita hasselpähkinärouhe, murennetut saksanpähkinät, sokeri, voi, kaneli ja valkosuklaa keskenään ja rouhi joukkoon vaniljatankoa tai lisää vaniljasokeria.
  5. Levitä seos päärynöiden ja kirsikoiden päälle.
  6. Kypsennä paistosta 200-225 asteessa uunin keskiritilätasolla 15-20 minuuttia tai kunnes pinta on rapea ja kauniin värinen.
  7. Tarjoa seuraksi kermavaahtoa tai vaniljajäätelöä.

Lisää aiheesta:

ToscaomenatOmena-inkivääripiirasHellapoliisin avokadojäätelö, marinoitu hedelmäsalaatti ja rapea kookosrouheUunihedelmätPääsiäiskakkuPähkinäiset piparineliöt
JouluHellapoliisiJälkiruoatHedelmät ja marjat

Tämä herkullisen pähkinäinen päärynä-kirsikkapaistos sopii erinomaisesti loppuvuoden jälkiruoaksi ja vaikka joulupöytään. Tarjoa seuraksi kermavaahtoa tai vaniljajäätelöä. Voit valmistaa jälkiruoan jo vaikka edellisenä päivänä ja lämmittää ennen tarjoilua.

Tuoreimmat aiheesta

Joulu
  • 21.12.202416:00
    Pikkujoulut

    Joulun ja uudenvuoden syötävät kranssit

  • 19.12.202414:15
    Vegaaninen

    Porkkalatahna eli vegaaninen vaihtoehto savulohitahnalle

  • 10.12.202410:07
    Jouluruoka

    Sillikaviaari

  • 09.12.202413:05
    Jouluruoka

    Valkosipulisilakat, sinappisilakat ja ranskalainen sinappisilli

  • 10.11.202408:00
    Jäätelö

    Piparijäätelö