Pähkinäinen päärynä-kirsikkapaistos sopii vaikka joulupöytään.MTV
Julkaistu 20.12.2022 15:24
MTV LIFESTYLE
Kokonaisvalmistusaika: 30 min
Aktiivinen aika: 10 min
Annosmäärä: 6 annosta
Ainekset
130/70 g punaisia kirsikoita sokeriliemessä
6-7 pientä päärynää
125 g hasselpähkinärouhetta
100 g saksanpähkinöitä
1 dl sokeria
100 g voita tai margariinia
2 tl kanelia
100 g valkosuklaata rouhittuna
vaniljatankoa rouhittuna tai ripaus vaniljasokeria
Valmistusohje
Valuta kirsikat ja leikkaa pieniksi paloiksi.
Kuori päärynät, poista siemenet ja leikkaa ohuiksi lohkoiksi.
Laita päärynät ja kirsikat reunalliseen uunivuokaan.
Sekoita hasselpähkinärouhe, murennetut saksanpähkinät, sokeri, voi, kaneli ja valkosuklaa keskenään ja rouhi joukkoon vaniljatankoa tai lisää vaniljasokeria.
Levitä seos päärynöiden ja kirsikoiden päälle.
Kypsennä paistosta 200-225 asteessa uunin keskiritilätasolla 15-20 minuuttia tai kunnes pinta on rapea ja kauniin värinen.
Tämä herkullisen pähkinäinen päärynä-kirsikkapaistos sopii erinomaisesti loppuvuoden jälkiruoaksi ja vaikka joulupöytään. Tarjoa seuraksi kermavaahtoa tai vaniljajäätelöä. Voit valmistaa jälkiruoan jo vaikka edellisenä päivänä ja lämmittää ennen tarjoilua.