Pähkinäinen mustikkatorttu
Paras torttu syntyy tietenkin tuoreista mustikoista. Jos et pidä pähkinöistä, käytä tavallista sokerikakkua. Muista, että tortun pitää saada olla viileässä tunnin ennen tarjoilua. Näin varmistetaan hyytelön jähmettyminen.
Ainekset
- 8-10 annosta
Torttupohja
- 125 g voita
- 1½ dl sokeria
- 2 kananmunaa
- 1½ dl hasselpähkinärouhetta
- 1½ dl vehnäjauhoja
- ½ tl leivinjauhetta
- voita ja korppujauhoja vuokaan
Vaniljakastike
- 1 dl kuohukermaa
- 1 dl maitoa
- 2 munankeltuaista
- 1½ rkl perunajauhoja
- 1 rkl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 dl kuohukermaa
Koristeluun
- 2 tl liivatejauhetta
- 2 dl laimennettua appelsiinimehua
- 3 dl mustikoita
Valmistusohje
1. Torttupohja: Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja vuoraa korppujauhoilla pyöreä kakkuvuoka, jossa on reikä keskellä. Vatkaa voi ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi. Lisää munat yksi kerrallaan. Sekoita huolellisesti jokaisen munan lisäämisen välillä. Sekoita keskenään pähkinärouhe, jauhot ja leivinjauhe ja lisää seos taikinaan vähän kerrallaan. Kaada taikina vuokaan. Paista uunin alaosassa 30 minuutin ajan. Anna jäähtyä vuoassa ennen kuin kumoat torttupohjan irti.
2. Vaniljakastike: Kiehauta kerma, maito, sokeri ja vaniljasokeri ruostumattomassa kattilassa. Sekoita joukkoon keltuaiset ja perunajauho. Hauduta alhaisella lämmöllä samaan aikaan vatkaten. Kastike ei saa kiehua. Kun kastike alkaa saostua, se on valmis. Viilennä. Vispaa kerma ja sekoita vaniljakastikkeeseen.
3. Torttu: Aseta torttupohja torttuvadille. Täytä reikä vaniljakastikkeella. Muotoile siitä pienikupu. Koristele torttu mustikoin. Liuota liivatejauhe pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita appelsiinimehuun. Jäähdytä. Kaada hyytelö mustikoiden päälle. Anna tortun jäähtyä viileässä tunnin ajan.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan