Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Pähkinäinen mustikkatorttu

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ainekset

  • 8-10 annosta

Torttupohja

  • 125 g voita
  • 1½ dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 1½ dl hasselpähkinärouhetta
  • 1½ dl vehnäjauhoja
  • ½ tl leivinjauhetta
  • voita ja korppujauhoja vuokaan

Vaniljakastike

  • 1 dl kuohukermaa
  • 1 dl maitoa
  • 2 munankeltuaista
  • 1½ rkl perunajauhoja
  • 1 rkl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 dl kuohukermaa

Koristeluun

  • 2 tl liivatejauhetta
  • 2 dl laimennettua appelsiinimehua
  • 3 dl mustikoita

Valmistusohje

1. Torttupohja: Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja vuoraa korppujauhoilla pyöreä kakkuvuoka, jossa on reikä keskellä. Vatkaa voi ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi. Lisää munat yksi kerrallaan. Sekoita huolellisesti jokaisen munan lisäämisen välillä. Sekoita keskenään pähkinärouhe, jauhot ja leivinjauhe ja lisää seos taikinaan vähän kerrallaan. Kaada taikina vuokaan. Paista uunin alaosassa 30 minuutin ajan. Anna jäähtyä vuoassa ennen kuin kumoat torttupohjan irti.

2. Vaniljakastike: Kiehauta kerma, maito, sokeri ja vaniljasokeri ruostumattomassa kattilassa. Sekoita joukkoon keltuaiset ja perunajauho. Hauduta alhaisella lämmöllä samaan aikaan vatkaten. Kastike ei saa kiehua. Kun kastike alkaa saostua, se on valmis. Viilennä. Vispaa kerma ja sekoita vaniljakastikkeeseen.

3. Torttu: Aseta torttupohja torttuvadille. Täytä reikä vaniljakastikkeella. Muotoile siitä pienikupu. Koristele torttu mustikoin. Liuota liivatejauhe pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita appelsiinimehuun. Jäähdytä. Kaada hyytelö mustikoiden päälle. Anna tortun jäähtyä viileässä tunnin ajan.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Muorin suklaaunelma, Merjan reseptiKoko Suomi leipoo: Kookoksiset Tonavan aallot, TanjaRunebergintortutTorttu valkoisella kuorrutteella ja mansikoillaLaktoositon suklaakakku sitruskuorrutuksen ja marjojen keraMustikkapiirakka punaviinimarjahyytelöllä
TorttuMakeat leivonnaisetJälkiruoatHedelmät ja marjat

Paras torttu syntyy tietenkin tuoreista mustikoista. Jos et pidä pähkinöistä, käytä tavallista sokerikakkua. Muista, että tortun pitää saada olla viileässä tunnin ennen tarjoilua. Näin varmistetaan hyytelön jähmettyminen.

Tuoreimmat aiheesta

Torttu
  • 03.08.202407:30
    Marjat

    Mascarpone-marjatorttu ilman uunia

  • 06.12.201816:45
    Hellapoliisi

    Hellapoliisin Nutella-vaahtokarkkitortut

  • 02.12.201511:40
    kaupalliset

    Gluteenittomat joulutortut

  • 18.02.201300:00
    Runebergintortut

    Runebergin tortut kevyemmin

  • 18.02.201300:00
    Vadelmapiirakka

    Ylellinen vadelmavaahtotorttu