Pad Thai

HellapoliisiPadThai
Hellapoliisi/Kati Jaakonen

Pad Thai, on Thaimaasta tuttu ruokalaji, jonka valmistat nopeasti vaikka työpäivän jälkeen, mutta se on mainio tarjottava myös rennoissa illanistujaisissa. Broilerin tilalla voit käyttää myös nyhtökauraa, härkistä, tofua, naudan- tai porsaanlihaa. Kasviksia voit valita ruokaan jääkaapin sisällön tai mieltymysten mukaan.

Pad Thai (4 annosta)

  • 180 g riisinuudeleita + vettä
  • kiehuvaa vettä
  • 2 rkl öljyä
  • 400-500 g broilerinfileesuikaleita, nyhtökauraa, härkistä, porsaan- tai naudanfileesuikaleita tai tofua
  • ½ tl suolaa
  • 1 chilipaprika
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 iso porkkana
  • ½ kesäkurpitsa
  • 100 g siitakesieniä
  • 200 g Bellaverde & Fiorina (varsiparsakaali ja varsikukkakaali)
  • 2-3 rkl kalakastiketta
  • mustapippuria myllystä
  • kevätsipulia
  • tuoretta korianteria
  • tuoretta minttua

Valmistusohje

Laita riisinuudelit kulhoon ja laske päälle vettä sen verran, että ne peittyvät. Anna liota hetki. Valuta ja kaada päälle kiehuvaa vettä hetkeksi, kunnes riisinuudelit pehmenevät. Valuta.

Esikäsittele kasvikset. Hienonna chilipaprika ja kuoritut valkosipulinkynnet. Kuori ja paloittele porkkana, kesäkurpitsa ja tarvittaessa siitakesienet. Leikkaa varsiparsakaalista ja -kukkakaalista pieni pala kannasta.

Kuumenna öljy isolla wokkipannulla ja paista broilerinfileesuikaleet kauttaaltaan ja mausta suolalla. Lisää kaikki kasvikset ja kääntele hetki.

Lisää vielä valutetut riisinuudelit ja kääntele kovalla lämmöllä, kunnes kuumenevat. Mausta ruoka kalakastikkeella ja mustapippurilla. Ripottele pinnalle kevätsipulia, korianteria ja minttua. Tarjoa seuraksi chilikastiketta.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!