Hyppää pääsisältöön
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Pad Thai

Hellapoliisi/Kati Jaakonen
Julkaistu 12.04.2018 15:44

MTV LIFESTYLE

Pad Thai (4 annosta)

  • 180 g riisinuudeleita + vettä
  • kiehuvaa vettä
  • 2 rkl öljyä
  • 400-500 g broilerinfileesuikaleita, nyhtökauraa, härkistä, porsaan- tai naudanfileesuikaleita tai tofua
  • ½ tl suolaa
  • 1 chilipaprika
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 iso porkkana
  • ½ kesäkurpitsa
  • 100 g siitakesieniä
  • 200 g Bellaverde & Fiorina (varsiparsakaali ja varsikukkakaali)
  • 2-3 rkl kalakastiketta
  • mustapippuria myllystä
  • kevätsipulia
  • tuoretta korianteria
  • tuoretta minttua

Valmistusohje

Laita riisinuudelit kulhoon ja laske päälle vettä sen verran, että ne peittyvät. Anna liota hetki. Valuta ja kaada päälle kiehuvaa vettä hetkeksi, kunnes riisinuudelit pehmenevät. Valuta.

Esikäsittele kasvikset. Hienonna chilipaprika ja kuoritut valkosipulinkynnet. Kuori ja paloittele porkkana, kesäkurpitsa ja tarvittaessa siitakesienet. Leikkaa varsiparsakaalista ja -kukkakaalista pieni pala kannasta.

Kuumenna öljy isolla wokkipannulla ja paista broilerinfileesuikaleet kauttaaltaan ja mausta suolalla. Lisää kaikki kasvikset ja kääntele hetki.

Pad Thai, on Thaimaasta tuttu ruokalaji, jonka valmistat nopeasti vaikka työpäivän jälkeen, mutta se on mainio tarjottava myös rennoissa illanistujaisissa. Broilerin tilalla voit käyttää myös nyhtökauraa, härkistä, tofua, naudan- tai porsaanlihaa. Kasviksia voit valita ruokaan jääkaapin sisällön tai mieltymysten mukaan.

Lisää vielä valutetut riisinuudelit ja kääntele kovalla lämmöllä, kunnes kuumenevat. Mausta ruoka kalakastikkeella ja mustapippurilla. Ripottele pinnalle kevätsipulia, korianteria ja minttua. Tarjoa seuraksi chilikastiketta.

Lisää aiheesta:

Yllätä perheesi ihanilla mauilla – thaimaalainen klassikko syntyy käden käänteessäBroileriwokki bambunversojen ja maapähkinöiden keraKatkarapuwokki ja nuudeleitaRapucurryNaudanlihaa ja nuudeleitaPapu-linssicurry
PääruoatPastat ja nuudelitWokkiHellapoliisi