Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Pääsiäistorttu hedelmien kanssa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Käytä mielellään sellaista piirasvuokaa, jonka pohja on hieman korotettu, jolloin saat torttuun syvennyksen, johon täytteet saa hienosti.

10-12 palaa

  • 2 munaa
  • 1,5 dl sokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1,75 dl vehnäjauhoa
  • 100 g voisulaa
  • 1 sitruunan kuoriraaste

Täyte

  • 3 dl vaniljakiisseliä
  • 1 pieni purkki mandariineja
  • 1 pieni purkki hedelmäsalaattia
  • 1 rasia punaisia cocktailkirsikoita
  • 3 liivatelehteä
  • voita ja korppujauhoa vuokaan

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele ja leivitä piiras/torttuvuoka Vatkaa munat ja sokeri valkoiseksi vaahdoksi. Sekoita keskenään jauho ja leivinjauhe ja sekoita munaseokseen. Lisää lopuksi voisula ja sitruunan raastettu kuori. Kaada taikina vuokaan. Paista torttu kypsäksi uunin keskiosassa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä hieman ja kumoa se sitten vadille jäähtymään.

2. Valuta hieman hedelmälientä kakulle. Kaada loput liemet kummastakin purkista kasariin ja lämmitä. Laita liivatelehdet likoamaan veteen 5 minuutiksi, ota ylös ja sulata ne lämpimään liemeen. Jäähdytä liemi.

3. Levitä vaniljakiisseli tortun päälle ja jaa hyvin valutetut hedelmät päälle. Lusikoi jäähtynyt hyytelöliemi hedelmien päälle ja siirrä jääkaappiin hyytymään.

Lisää aiheesta:

HedelmämarenkiMansikkapiirakka hyytelölläRanskalainen mansikkatorttuHedelmäsalaatti torttukulhossa nekkukannen allaKevyt hedelmätorttuOmenamarenki
TorttuMakeat leivonnaisetPääsiäinenJälkiruoatHedelmät ja marjat

Tuoreimmat aiheesta

Torttu
  • 03.08.202407:30
    Marjat

    Mascarpone-marjatorttu ilman uunia

  • 06.12.201816:45
    Hellapoliisi

    Hellapoliisin Nutella-vaahtokarkkitortut

  • 02.12.201511:40
    kaupalliset

    Gluteenittomat joulutortut

  • 18.02.201300:00
    Runebergintortut

    Runebergin tortut kevyemmin

  • 18.02.201300:00
    Vadelmapiirakka

    Ylellinen vadelmavaahtotorttu