Pääsiäispavlova
Julkaistu
Vastustamaton kananmunasta syntyvä pavlova sopii myös pääsiäiseen! Tämä pääsiäispavlova saa makua ja raikkautta appelsiinista ja tyrnistä. Kokeile Maa- ja kotitalousnaisien reseptiä!
Ainekset (8 annosta)
Pohja
- 4 valkuaista
- 2 dl sokeria
- 1 tl peruna- tai maissijauhoja
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 tl sitruunamehua tai 1 maustemitta suolaa
Tyrnisiirappi
- 1 dl sokeria
- 1 dl tyrnimehua
Täyte
- 4 keltuaista
- 0,5 dl sokeria
- 0,5 dl tyrnimehua
- nokare voita
- 2 dl vispikermaa
Pinnalle
- 2 appelsiinia ja appelsiinin kuorta
- 1 dl tyrnimarjoja
Valmistusohje
- Laita uuni lämpenemään 125 asteeseen ja aseta leivinpaperi uunipellille.
- Tee pohja. Erottele kananmunien valkuaiset kulhoon. Säästä keltuaiset täytettä varten. Käytä putipuhdasta ja kuivaa astiaa. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
- Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään.
- Lisää sokeriseos lusikallinen kerrallaan valkuaisvaahdon sekaan ja jatka vatkaamista, kunnes seos on kuohkeaa, kiiltävää ja sokeri on ehtinyt sulaa sekaan kokonaan.
- Sekoita marenkivaahdon joukkoon sitruunamehu tai suola.
- Levitä marenki leivinpaperin päälle halkaisijaltaan noin 25 cm:n pohjaksi. Jätä pohja keskeltä matalammaksi täytettä varten. Halutessasi voit käyttää myös pursotinta.
- Kuivata pohjaa 125-asteisessa uunissa, kunnes se on täysin kypsä ja kevyt (noin 2 tuntia). Anna pohjan jäähtyä rauhassa.
- Keitä tyrnisiirappi. Kaada kattilaan mehu ja sokeri. Keitä kasaan noin 10 minuuttia.
- Valmista täyte. Kaada keltuaiset, sokeri ja tyrnimehu kattilaan. Kuumenna sekoittaen, kunnes kiisseli sakenee. Lisää nokare voita ja jäähdytä kiisseli.
- Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita varovasti tyrnikiisseliin. Levitä tai pursota täyte marenkipohjan keskelle.
- Pese appelsiini huolellisesti. Raasta tai höylää esimerkiksi kuorintaveitsellä ohuita siivuja keltaisesta kuorenosasta. Kuori ja viipaloi appelsiini nahattomaksi.
- Asettele appelsiiniviipaleet ja tyrnimarjat täytteen päälle. Valuta päälle tyrnisiirappia. Koristele appelsiininkuorella.
Vinkki: Marengin vaahdotuksessa tarvitaan tarkkuutta. Pienikin rasvatahra tai vesitippa kulhossa voi estää vaahtoutumisen. Sama vaikutus on pienelläkin määrällä keltuaista valkuaisen joukossa.
Resepti: Marika Köngäs ja Kati Laszka
Kuva: Timo Viljakainen
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan