Pääsiäisen porkkanakakku

Porkkanakakusta on tullut jonkinlainen klassikko konditorioissa. Tämä on hieman erilainen versio, johon tulee hyvänmakuisia pähkinöitä. Jos olet puuhastelija, koristelet kakun marsipaaniporkkanoin, jotka saavat sitruunamelissavarret.

10 palaan

  • 4 dl sokeria
  • 3 dl ruokaöljyä
  • 4 kananmunaa
  • 5 dl jauhoja
  • 2 tl ruokasoodaa
  • 1 tl suolaa
  • halutessasi 2 tl kanelia
  • 7 dl porkkanoita
  • 1 dl hienonnettuja pekaanipähkinöitä

Kuorrute

  • 120 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 35 g voita
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 225 g tomusokeria

Koristeluun

  • marsipaania
  • punaista ja keltaista elintarvikeväriä
  • sitruunamelissan lehtiä

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Raasta porkkanat karkeasti. Hienonna pähkinät karkeasti. Vatkaa sokeri ja öljy kermaiseksi ja valkoiseksi. Vatkaa mukaan kananmunat, yksi kerrallaan.

2. Yhdistä jauhot, sooda, suola ja halutessasi kaneli. Lisää sokeriseos. Lisää porkkanaraaste ja pähkinät. Täytä voideltu ja jauhotettu vuoka taikinalla. Paista 1 tunti uunissa. Anna kakun levätä hetki vuoassa ennen sen kumoamista. Anna sen jäähtyä täysin. Näin pitkälle voit valmistella kakun etukäteen.

3. Koristeporkkanat: Sekoita marsipaani ja hieman elintarvikevärejä oranssiksi massaksi. Muotoile porkkanoita ja asettele niihin sitruunamelissan lehtiä varsiksi.

4. Kuorrute: Sekoita tuorejuusto, huoneenlämpöinen voi, vaniljasokeri ja tomusokeri tasaiseksi. Levitä kakun päälle. Koristele marsipaaniporkkanoin.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!