Pääsiäisen lammaspaisti

Kokonainen hyvin paistettu lampaanviulu valkosipulilta ja rosmariinilta tuoksuvana on komeaa nostaa pääsiäispöytään. Viipaloi vasta tarjoilun yhteydessä. Tarjoile liha lämpimänä lämmitetyiltä lautasilta.

Kahdeksalle

  • 2 kg luullinen lampaanpaisti
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 tl timjamia
  • 2 tl rosmariinia
  • 1 tl minttua
  • 50 g voisulaa
  • 6 porkkanaa siivuina
  • 3 sipulia lohkoina
  • 4 dl kuumaa lihalientä
  • suolaa ja mustapippuria

Kastike

  • 2 rkl voita
  • 1,5 rkl vehnäjauhoa
  • 2 dl siivilöityä paistolientä
  • 3 dl kermaa
  • pihlajanmarjahyytelöä
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Hiero paistiin suola, pippuri ja puristettu valkosipuli. Nosta se ritilälle uunipannun päälle. Sirottele pinnalle yrtit ja paina lihaan paistomittari.

2. Tiputtele pinnalle voisulaa. Laita vihannekset uunipannulle. Paista juuri uunin keskitason alapuolella 30 minuuttia.

3. Kaada lihaliemi uunipannuun ja paista kunnes mittari näyttää 70 astetta. Siivilöi ja kuori paistoliemi.

4. Kuullota voita ja jauhoa kasarissa, kaada joukkoon paistolientä ja kermaa. Keitä 5 minuuttia, mausta suolalla ja pippurilla sekä hyytelöllä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.