Pääsiäisen lammaspaisti

Kokonainen hyvin paistettu lampaanviulu valkosipulilta ja rosmariinilta tuoksuvana on komeaa nostaa pääsiäispöytään. Viipaloi vasta tarjoilun yhteydessä. Tarjoile liha lämpimänä lämmitetyiltä lautasilta.

Kahdeksalle

  • 2 kg luullinen lampaanpaisti
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 tl timjamia
  • 2 tl rosmariinia
  • 1 tl minttua
  • 50 g voisulaa
  • 6 porkkanaa siivuina
  • 3 sipulia lohkoina
  • 4 dl kuumaa lihalientä
  • suolaa ja mustapippuria

Kastike

  • 2 rkl voita
  • 1,5 rkl vehnäjauhoa
  • 2 dl siivilöityä paistolientä
  • 3 dl kermaa
  • pihlajanmarjahyytelöä
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Hiero paistiin suola, pippuri ja puristettu valkosipuli. Nosta se ritilälle uunipannun päälle. Sirottele pinnalle yrtit ja paina lihaan paistomittari.

2. Tiputtele pinnalle voisulaa. Laita vihannekset uunipannulle. Paista juuri uunin keskitason alapuolella 30 minuuttia.

3. Kaada lihaliemi uunipannuun ja paista kunnes mittari näyttää 70 astetta. Siivilöi ja kuori paistoliemi.

4. Kuullota voita ja jauhoa kasarissa, kaada joukkoon paistolientä ja kermaa. Keitä 5 minuuttia, mausta suolalla ja pippurilla sekä hyytelöllä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!