Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Päärynätorttu rommilla

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kasvisruoka

4 annosta

  • 150 g voita
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl sokeria
  • 1 pieni kananmuna
  • 4 kypsää päärynää
  • vastapuristettua sitruunamehua
  • 250 g karkeaksi raastettua mantelimassaa
  • 2 kananmunaa
  • ½ rkl rommia
  • aprikoosimarmeladia voiteluun

Valmistusohje

1. Nypi voi jauhojen ja sokerin joukkoon. Riko kananmuna ja vaivaa nopeasti taikinaksi. Anna levätä muovipussissa ainakin tunnin ajan. Kauli taikina ohueksi levyksi ja levitä se irtoreunaiseen halkaisijaltaan noin 23-senttiseen piirakkavuokaan. Painele taikina huolellisesti myös vuoan reunojen ympäri ja pistele haarukalla pohja. Pane vuoka viileään.

2. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kuori ja halkaise päärynät ja poista siemenkodat. Laske päärynänpuolikkaat kiehuvaan, sitruunamehulla maustettuun veteen. Hauduta pari minuuttia ja anna päärynöiden sen jälkeen kuivua kunnolla. Vatkaa mantelimassasta, kananmunista ja rommista ilmava seos tortun täytteeksi.

3. Asettele päärynänpuolikkaat joko sellaisinaan tai ohuiksi viipaloituina torttupohjan päälle ja valuta täyte päärynänpuolikkaiden ympärille. Paista uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 40 minuutin ajan. Päärynöiden tulee olla pehmeitä, täytteen jähmettynyttä ja pinnan kauniin kullanruskea. Sivele torttu marmeladilla.

Tämän maukkaan tortun voi tehdä myös omenista tai muista hedelmistä. Torttu on parhaimmillaan haaleana jäätelön tai kermavaahdon kera. Aloita valmistus hyvissä ajoin - taikinan pitää levätä viileässä tunnin ajan. Jos jälkiruokapöydässä on lapsia, jätä rommi pois.

Lisää aiheesta:

LuumupiirasLehtevä omenapiirakkaOmenapiirakka ja tuorejuustokastikePiirakka karamellisoitujen hedelmien keraAppelsiini-mansikkatarteHedelmäsalaatti torttukulhossa nekkukannen alla
PäärynäpiirakkaMakeat leivonnaisetKasvisruokaLeivontaJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Päärynäpiirakka
  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Toscapäärynät sitruunan kera

  • 18.02.201300:00
    Kasvisruoka

    Mestarillinen päärynätorttu

  • 18.02.201300:00
    Kasvisruoka

    Päärynäpiiras

  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Päärynä-aprikoosipiiras

  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Päärynätorttu rommilla