Päärynät mustaherukkakastikkeessa
Uskomattoman yksinkertaista ja verrattoman hyvää! Aistikkaan lilanpunainen päärynä on kuin taideteos yhdessä vaalean jäätelönokareen ja vihreän oksan kanssa. Jälkiruoka näyttää monimutkaiselta, vaikka se onkin helppo valmistaa.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
4 annosta
- 4 päärynää
- 1 prk mustaherukkahilloa tai -marmeladia
- jäätelöä
- vihreä oksa, esim. sitruunamelissa
- 1 dl pähkinärouhetta
Valmistusohje
1. Laimenna hillo tai marmeladi vedellä kastikkeeksi. Marmeladia ei tarvitse siivilöidä, mutta hillon voi painaa kerran lävikön läpi.
2. Kuori päärynät ja keitä ne pehmeiksi alhaisella lämmöllä herukkakastikkeessa. Tarjoile lämpimien tai haaleiden päärynöiden kanssa kastiketta, jäätelö ja pähkinärouhetta. Koristele sitruunamelissalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti