Päärynät mustaherukkakastikkeessa kerman ja tuoreiden viikunoiden kera

Tämä on maukas ja jännittävä jälkiruoka.

Neljälle

  • 4 päärynää
  • 1 prk mustaherukkahilloa tai -marmeladia

Tarjoiluun

  • 3 dl kuohukermaa
  • 4 tuoretta viikunaa

Valmistusohje

1. Sekoita purkilliseen mustaherukkahilloa tai -marmeladia sen verran vettä, että siitä tulee kastike. Marmeladia ei tarvitse siivilöidä, mutta hillo voi kaivata siivilöintikerran.

2. Kuori päärynät ja keitä ne pehmeiksi kastikkeessa miedolla lämmöllä, tähän menee 5-30 minuuttia päärynöiden alkuperäispehmeydestä riippuen.

3. Lohko viikunat, vatkaa kerma. Tarjoile päärynät kuumina tai haaleina viikunoiden ja kermavaahdon kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.