Päärynät appelsiinikastikkeessa

Tämä on ketterä jälkiruoka, jonka voit toki tarjoilla myös jäätelön kanssa.

Neljälle-kuudelle

  • 6 päärynänpuolikasta (säilykepäärynöitä)
  • 2 dl appelsiinimehua
  • 2 rkl hunajaa
  • 3 rkl hienonnettua pistaasipähkinää
  • 3 dl kermaa
  • 1 tl vaniljasokeria

Valmistusohje

1. Sulata hunaja paistokasarissa ja lisää mehu. Keitä kokoon hiljalleen, lisää tarvittaessa hedelmälientä purkista. Anna jäähtyä.

2. Vatkaa kerma ja vaniljasokeri.

3. Lisää päärynät kermavaahtoon, kaada päälle kastike ja ripottele päälle pistaasirouhe.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!