Päärynät appelsiinikastikkeessa

Tämä on ketterä jälkiruoka, jonka voit toki tarjoilla myös jäätelön kanssa.

Neljälle-kuudelle

  • 6 päärynänpuolikasta (säilykepäärynöitä)
  • 2 dl appelsiinimehua
  • 2 rkl hunajaa
  • 3 rkl hienonnettua pistaasipähkinää
  • 3 dl kermaa
  • 1 tl vaniljasokeria

Valmistusohje

1. Sulata hunaja paistokasarissa ja lisää mehu. Keitä kokoon hiljalleen, lisää tarvittaessa hedelmälientä purkista. Anna jäähtyä.

2. Vatkaa kerma ja vaniljasokeri.

3. Lisää päärynät kermavaahtoon, kaada päälle kastike ja ripottele päälle pistaasirouhe.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.