Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Päärynä-marsipaanipiiras

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Nicolas Thieulonin piiras on taattua herkkua.

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Ainekset

  • 120 g voita
  • reilu 1½ dl tomusokeria
  • ripaus suolaa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 keltuaista
  • 1½ rkl vettä
  • ½ sitruunan kuori
  • ½ vaniljatangon siemenet
  • sokeria
  • 4-5 päärynää
  • vihreää marsipaania

Valmistusohje

Sekoita kuivat aineet keskenään, nypi voi joukkoon. Lisää munankeltuaiset, sitruunan kuori ja vanilja. Nypi taikina uudelleen. Lisää vesi ja kokoa taikina paksuksi pötköksi. Kääri kelmuun ja siirrä jääkaappiin tunniksi. Levitä taikina piirakkavuokaan. Levitä taikinan päälle leivinpaperi ja täytä vuoka esimerkiksi kuivilla pavuilla. Esipaista pohjaa uunissa 180 asteessa 10-15 minuuttia.

Asettele päärynäviipaleet vuokaan ja ripottele päälle sokeria. Nypi päälle marsipaania ja mahdollinen ylijäänyt taikina. Paista uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia. Tarjoile piiraan kanssa esimerkiksi vaniljakastiketta.

Lisää aiheesta:

Mantelinen omenapiirakkaMestarillinen päärynätorttuManteli-pähkinäpiirakkaAamiaissarvetOmenakakku kookoksellaHieno kesätorttu
PäärynäpiirakkaMakeat leivonnaisetKasvisruokaGoGreenLeivontaJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Päärynäpiirakka
  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Toscapäärynät sitruunan kera

  • 18.02.201300:00
    Kasvisruoka

    Mestarillinen päärynätorttu

  • 18.02.201300:00
    Kasvisruoka

    Päärynäpiiras

  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Päärynä-aprikoosipiiras

  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Päärynätorttu rommilla