Päärynä-karhunvatukkapiira

Tätä reseptiä on helppo muunnella oman maun mukaan. Päärynät voit vaihtaa nektariineihin ja karhunvatukat esimerkiksi vadelmiin.

4 annospiiraaseen

  • 3 ¼ dl vehnäjauhoja
  • ½ tl suolaa
  • 100 g voita
  • 2 rkl ranskankermaa

Täyte

  • 2-3 pehmeää päärynää
  • 1 dl pakastettuja karhunvatukoita
  • 3 munankeltuaista
  • 1 ½ dl kidesokeria
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 2 rkl ranskankermaa

Valmistusohje

1. Nypi ainekset piirastaikinaksi tai sekoita monitoimikoneessa kunnes taikina juuri alkaa murustua. Painele taikina 4 pieneen piirasvuokaan. Laita vuoat kylmään hetkeksi. Kuumenna uuni 225 asteeseen.

2. Esipaista piiraskuoria uunissa 10 minuuttia.

3. Lohko päärynät ohuesti. Levitä kaikki hedelmät kauniisti vuokiin. Vatkaa keltuaiset, sokeri, jauhot ja ranskankerma ja lusikoi seos hedelmille. Paista uunissa 35 minuuttia, peitä vuoat alumiinifoliolla jotteivät ne pala.

4. Paista vielä 10 minuuttia ilman foliota, jotta piiraat saavat väriä.

5. Tarjoile piiraat haaleina jäätelön tai kermavaahdon kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!