Päärynä-aprikoosipiiras
Paras aprikoosisose löytyy lastenruokien hyllyltä! Se sopii erinomaisesti tähän herkulliseen päärynäpiiraaseen, joka saa lisäksi hienoa makua paahdetuista manteleista.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
6-8 palaa
- 150 g voita
- 3,5 dl vehnäjauhoa
- 0,5 dl kylmää vettä
- 1 muna voiteluun
Täyte
- 5-6 päärynää, kuorittuna ja halkaistuna
- 3 dl sokeria
- 5 dl vettä
- 1 pala kanelitankoa
- 1 purkki aprikoosisosetta
- 1 pussi mantelilastuja paahdettuna
Valmistusohje
1. Nypi voi ja jauho muruiksi, lisää vesi ´ja sekoita nopeasti sileäksi taikinaksi. Pane muovipussiin ja jääkaappiin tunniksi.
2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Ota erilleen 1/4 taikinasta, kauli loput ja vuoraa piirasvuoka sillä. Pistele pohja ja pane vuoka kylmään hetkeksi.
3. Keitä vedestä ja sokerista liemi, lisää kanelitanko ja päärynänpuolikkaat, keitä päärynät lähes pehmeiksi. Leikkaa päärynänpuolikkaat lohkoiksi ja jaa ne piiraspohjalle. Levitä aprikoosisose ja paahdetut mantelilastut päälle. Kauli loppu taikina ota siitä taikinapyörällä pitkiä nauhoja ja puno niistä ristikko piiraan päälle. Penslaa vatkatulla munalla ja paista 25 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia