Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Paahtopaistipiiras

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tästä maukkaasta lihapiiraasta tulee täysi ateria yhdessä salaatin kera. Voit lisätä piiraaseen myös lisää vihanneksia tai erilaisia purkkipapuja.

6 palaan

    1 satsi piirastaikinaa

    • 150 g voita
    • 3 ½ dl vehnäjauhoja
    • 2-3 rkl kylmää vettä

    Täyte

    • n. 300 g kypsää paahtopaistia, suikaleina
    • 400 g herkkusieniä, viipaleina
    • 1 iso keltasipuli, hienonnettuna
    • ½ purjo, viipaleina
    • 2 paprikaa, kuutioina
    • 2 rkl vehnäjauhoja
    • 2 dl lientä
    • 1 tl paprikajauhetta
    • 1 vatkattu kananmuna
    • suolaa ja pippuria

    Valmistusohje

    1. Piirastaikina: Nypi voi ja jauhot murutaikinaksi, lisää vesi ja työstä nopeasti notkeaksi taikinaksi. Laita muovikelmussa jääkaappiin 1 tunniksi.

    2. Kuumenna uuni 225 asteeseen.

    3. Paista sipulia ja sieniä voissa padassa. Lisää purjo, paprika ja viimeiseksi liha. Paista 5 minuuttia.

    4. Ripottele päälle jauhot, lisää liemi ja mausta. Keitä 5 minuuttia.

    5. Ota taikina jääkaapista, kaulitse se ja vuoraa piirasvuoka ¾ taikinasta. Pistele pohja. Esipaista pohjaa uunissa 10 minuuttia.

    6. Ota vuoka uunista, kaada siihen täyte ja ota ylijäämätaikinasta suikaleita täytteen päälle. Penslaa taikina munalla ja paista kypsäksi n. 20 minuuttia.

    Lisää aiheesta:

    Sipuli-anjovispiirasJauhelihapiirakka jogurtillaSieni-pekonipiirasÄyriäispiiras munalla ja herkkusienilläTomaattipiirasJuhlava kanapiiras
    LihapiirakkaLiharuokaLeivontaSuolaiset leivonnaiset

    Tuoreimmat aiheesta

    Lihapiirakka
    • 18.09.202314:26
      Jauhelihapiirakka

      Peltilihapiirakka sienillä eli kantarelli-lihapiirakka uunipellillä

    • 22.12.202013:29
      Jouluruoka

      Joulukinkku-empanadas

    • 19.11.201820:52
      Koko Suomi leipoo

      Koko Suomi leipoo: Perinteistäkin perinteikkäämpi Pork Pie

    • 05.09.201710:20
      Jauhelihapiirakka

      Kirsin lihapiirakat uunissa

    • 18.02.201300:00
      Kastikkeet ja dipit

      Lammaspaimenen piiras