Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Paahtopaistia, suppilovahveroita ja perunaröstiä

Julkaistu 25.09.2013 07:30

25.9.2013.

Paistettua naudan paahtopaistia

  • 1 kg naudan paahtopaistia
  • timjamia
  • 5 valkosipulinkynttä
  • mustapippuria
  • öljyä

Perunarösti

  • 4 isoa uuniperunaa kypsänä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • öljyä
  • 50 g voita

Paistetut suppilovahverot

  • 1 l tuoreita suppilovahveroita
  • 10 minitomaattia
  • 100 g pinaattia
  • 2 keltasipulia
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 100 g voita
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 1 dl smetanaa
  • 100 g mozzarellajuustoa
  • 1 nippu persiljaa

Valmistusohje

Paahtopaisti:

Mausta paahtopaisti suolalla, mustapippurilla, hienonnetulla valkosipulilla sekä tuoreella timjamilla. Kuumenna paistinpannu ja laita tilkka öljyä pannulle.. Paista paahtopaisti kauttaaltaan hyvin. Loppu kypsennä paahtopaisti 150-asteisessa uunissa sisälämmöksi 54 astetta.

Anna lihan vetäytyä foliolla peitettynä n.10 minuuttia ennen tarjoilua. Paahtopaistin voi tarjoilla myös kylmänä

Perunarösti:

Kuori ja raasta kypsät perunat kulhoon. Mausta perunaraaste suolalla ja pippurilla.

Painele perunaraaste kevyesti pyöreään muottiin. Paista perunaröstit öljyn sekä voin kera paistinpannulla.

Paistetut suppilovahverot:

Puhdista sienet ja revi ne keskeltä kahtia. Kuori ja suikaloi sipulit sekä leikkaa tomaatit kahteen osaan. Pese ja kuivaa pinaatit. Paista sienet kuumalla pannulla rapeiksi. Lisää suikaloidut sipulit ja paista vielä hetki. Lisää vielä pinaatti sekä tomaatit. Mausta suolalla ja pippurilla.

Pilko mozzarellajuusto kulhoon ja mausta hienonnetulla persiljalla, oliiviöljyllä ja ripauksella suolaa. Vatkaa smetana vaahdoksi ja tarjoile paistos perunaröstin kera.

Lisää aiheesta:

Paras perunasalaatti vapuksiPaistettua karitsan ulkofileetä ja paahdettuja kasviksia vuohenjuuston keraKaritsan paahtopaistia ja tomaattista linssimuhennostaPaistettua maksaa, juureksia ja pekoni-kapriskastikettaKanafileetä rapean salaatin ja krutonkien keraLampaanpaistia perunagratiinin ja voikastikkeen kera
SienetPaahtopaistiröstiMakujaPäivän reseptiPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Sienet
  • 03.10.202307:08
    Nopeat ja helpot

    Helppo sienipasta

  • 25.11.202212:52
    Kastike lihalle

    Paras sienikastike: Helppo suppilovahverokastike Katin ohjeella

  • 10.09.202213:30
    Harri Syrjänen

    Kantarelli-kesäkurpitsarisotto Harri Syrjäsen tapaan

  • 03.09.202113:16
    Sienipasta

    Harri Syrjäsen tatti-poropasta

  • 20.08.202112:37
    Sienipasta

    Harri Syrjäsen kantarelli-pekonipasta