Paahtopaistia ja perunasalaattia

Hieman ruokaisampi alkupala voi joskus olla paikallaan. Perunasalaatin valmistat nopeasti neljästä keitetystä perunasta.

4 annosta

  • 4 viipaletta gratinoitua paahtopaistia
  • 4 kylmää, keitettyä perunaa
  • 1-2 rkl kapriksia
  • 2 rkl hienonnettua sipulia

Kastike

  • 1 dl majoneesia
  • 1½ dl kermaviiliä
  • 1 tl viinietikkaa
  • suolaa ja pippuria
  • 1 tl sinappia

Tarjoiluun

  • 1 dl pikkelssiä
  • salaattisekoitusta

Valmistusohje

1. Perunasalaatti: Leikkaa perunat kuutioiksi ja sekoita joukkoon kaprikset ja hienonnettu sipuli. Sekoita majoneesi, kermaviili, viinietikka, sinappi, suola ja pippuri kastikkeeksi ja lisää varovasti sekoittaen perunakuutioiden joukkoon.

2. Jaa salaatinlehdet neljälle lautaselle. Annostele lautasille perunasalaattia ja paahtopaistia ja koristele pikkelssillä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.