Paahtopaistia ja perunasalaattia
Hieman ruokaisampi alkupala voi joskus olla paikallaan. Perunasalaatin valmistat nopeasti neljästä keitetystä perunasta.
4 annosta
- 4 viipaletta gratinoitua paahtopaistia
- 4 kylmää, keitettyä perunaa
- 1-2 rkl kapriksia
- 2 rkl hienonnettua sipulia
Kastike
- 1 dl majoneesia
- 1½ dl kermaviiliä
- 1 tl viinietikkaa
- suolaa ja pippuria
- 1 tl sinappia
Tarjoiluun
- 1 dl pikkelssiä
- salaattisekoitusta
Valmistusohje
1. Perunasalaatti: Leikkaa perunat kuutioiksi ja sekoita joukkoon kaprikset ja hienonnettu sipuli. Sekoita majoneesi, kermaviili, viinietikka, sinappi, suola ja pippuri kastikkeeksi ja lisää varovasti sekoittaen perunakuutioiden joukkoon.
2. Jaa salaatinlehdet neljälle lautaselle. Annostele lautasille perunasalaattia ja paahtopaistia ja koristele pikkelssillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti