Paahdetut kastanjat suolapedillä
Haluatko, että kotonasi tuoksuu kuten Pariisissa syksyisin? Paahda kastanjoita ja tarjoile ne naposteltavana! Kastanjat kannattaa ostaa kaupasta, sillä Suomen luonnossa kasvavat hevoskastanjat eivät ole syötäviä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- n. 750 g kastanjoita
- karkeaa suolaa
- n. 100 g voita
- hieman raastettua sitruunankuorta
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Asettele kastanjat karkealle suolapedille uunipannuun. Leikkaa niiden terävään päähän ristiviillot ja aseta viillot ylöspäin. Paahda uunissa n. 25 minuuttia tai kunnes sisus on kermainen.
2. Sekoita samalla voi pehmeäksi ja sekoita sitruunankuoren kera. Laita kylmään.
3. Tarjoile kastanjat voinokareiden kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan