Paahdetut juurekset ja couscous
Couscous on hyvää ja valmistuu hetkessä. Sen kanssa maistuvat uunissa paahdetut vihannekset, jotka suikaloidaan kypsymisen nopeuttamiseksi. Tarjoa vaikkapa leivän kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
4 annosta
- 3 perunaa
- 2 porkkanaa
- 2 palsternakkaa
- 100 g juuriselleriä
- suolaa ja pippuria
- voita paistamiseen
Couscous
- 5 dl kasvislientä
- 350 g couscous-suurimoita
- 2 rkl voita
Tarjoiluun
- 4 kevätsipulia
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Lohko perunat. Kuori porkkanat, palsternakat ja juuriselleri ja leikkaa ne reiluiksi suikaleiksi. Kuullota perunat ja juurekset. Sekoita ja kypsennä uunissa vielä 15 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.
2. Kiehauta kasvisliemi ja kaada se couscous-suurimoiden päälle. Anna turvota kannen alla 5 minuuttia. Lisää suurimoiden joukkoon voi ja sekoita haarukalla ilmavaksi.
3. Puhdista kevätsipulit. Kiehauta vesi ja mausta suolalla. Hauduta kevätsipuleita 4-5 minuuttia. Tarjoa juuresten ja couscousin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan