Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Paahdettua kananpoikaa, polentaa ja chimichurri-kastiketta

14:14Paahdettua kananpoikaa ja kuohkeaa polentaa
Julkaistu 29.01.2014 08:37

29.1. Top Chef-voittaja Kira Weckman loihti keskiviikkona Makuja-osiossa mehevää kananpoikaa.

Paahdettua kananpoikaa

  • 1 kpl kokonaista kananpoikaa
  • hienoa merisuolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 50g pehmeää voita (tai oliiviöljyä)
  • puolikkaan sitruunan mehu
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 3 oksaa timjamia
  • 1 rkl juoksevaa hunajaa

Chimichurrikastike

  • 1dl rypsiöljyä
  • 1rkl valkoviinietikkaa
  • 2rkl olutta III
  • 1kpl sitruunan mehua
  • 1 pieni sipuli
  • 1 pieni valkosipulinkynsi
  • puolikas punainen paprika
  • tuoretta punaista chiliä maun mukaan

Kuohkea polentapuuro

  • 25 g voita
  • 1kpl shalottisipulia
  • 1kpl valkosipulin kynttä
  • 2 dl valkoviiniä
  • 8 dl kanalientä
  • 3 dl polentaa
  • suolaa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 80 g parmesaania raastettuna
  • noin kourallinen tuoreita yrttejä (persiljaa, basilikaa ja timjamia hienonnettuna)

Valmistusohje

Paahdettua kananpoikaa:

Ota kananpoika huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen kypsennustä. Mausta kana kauttaaltaan suolalla ja pippurilla. Sivele kanan pintaan ja nahan alle reilusti pehmeää voita. Purista kanan pintaan sitruunan mehua ja laita loput sitruunan puolikkaasta kanan sisään. Laita nahan alle valkosipulinpaloja ja timjaminoksia. Mausta kanan pinta vielä hunajalla. Kypsennä kananpoika 190C asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Kananpojan nahan tulee olla kullanruskea ja lihan mureaa ja mehukasta. Kananpoika on kypsää kun liha irtoaa helposti luista. Kanan lisukkeena voi tarjoilla polentan ja Chimichurrin lisäksi paistettua maissia.

Chimichurrikastike:

Kaada kulhoon öljy, etikka ja olut. Purista sekaan sitruunan mehu. Hienonna joukkoon loput raaka-aineet. Tarkista kastikkeen maku ja koostumus Lisää suolaa maun mukaan.

Kuohkea polentapuuro:

Kuullota shalottisipuli ja valkosipuli voissa. Lisää valkoviini ja kanaliemi ja kiehauta. Vatkaa joukkoon polentaryynit ja kypsennä noin 16 minuuttia. Lisää loput ainekset ja mausteet. Kuumenna polenta sekoittaen. Tarjoile heti!

Lisää aiheesta:

Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissaMakujen aamu: Ponzu-marinoitua broileria ja paahdettuja kasviksia pellilläJosen libanonilaiset mezetCajun-maustetut kanan koipinuijat ja ginger ale -kastikeBenjamin maatilatorin possua "bbq", linssisalaattia ja aioliaLammaspullia, polentaa ja gremolataa
PolentaKananpoikaMakujaPäivän reseptiHuomenta SuomiKira WeckmanAjankohtaistaPääruoatKanaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Polenta
  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Maissimuhennosta ja vihanneksia

  • 18.02.201300:00
    Välipalat

    Polentaa paistetun parsan ja peston kera

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Grillattua polentaa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Pehmeää polentaa, korvasieniä ja karamellisoitua sipulia

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Tattipolenta