29.1. Top Chef-voittaja Kira Weckman loihti keskiviikkona Makuja-osiossa mehevää kananpoikaa.
Paahdettua kananpoikaa
- 1 kpl kokonaista kananpoikaa
- hienoa merisuolaa
- mustapippuria myllystä
- 50g pehmeää voita (tai oliiviöljyä)
- puolikkaan sitruunan mehu
- 3 valkosipulinkynttä
- 3 oksaa timjamia
- 1 rkl juoksevaa hunajaa
Chimichurrikastike
- 1dl rypsiöljyä
- 1rkl valkoviinietikkaa
- 2rkl olutta III
- 1kpl sitruunan mehua
- 1 pieni sipuli
- 1 pieni valkosipulinkynsi
- puolikas punainen paprika
- tuoretta punaista chiliä maun mukaan
Kuohkea polentapuuro
- 25 g voita
- 1kpl shalottisipulia
- 1kpl valkosipulin kynttä
- 2 dl valkoviiniä
- 8 dl kanalientä
- 3 dl polentaa
- suolaa
- 2 dl kuohukermaa
- 80 g parmesaania raastettuna
- noin kourallinen tuoreita yrttejä (persiljaa, basilikaa ja timjamia hienonnettuna)
Valmistusohje
Paahdettua kananpoikaa:
Ota kananpoika huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen kypsennustä. Mausta kana kauttaaltaan suolalla ja pippurilla. Sivele kanan pintaan ja nahan alle reilusti pehmeää voita. Purista kanan pintaan sitruunan mehua ja laita loput sitruunan puolikkaasta kanan sisään. Laita nahan alle valkosipulinpaloja ja timjaminoksia. Mausta kanan pinta vielä hunajalla. Kypsennä kananpoika 190C asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Kananpojan nahan tulee olla kullanruskea ja lihan mureaa ja mehukasta. Kananpoika on kypsää kun liha irtoaa helposti luista. Kanan lisukkeena voi tarjoilla polentan ja Chimichurrin lisäksi paistettua maissia.
Chimichurrikastike:
Kaada kulhoon öljy, etikka ja olut. Purista sekaan sitruunan mehu. Hienonna joukkoon loput raaka-aineet. Tarkista kastikkeen maku ja koostumus Lisää suolaa maun mukaan.
Kuohkea polentapuuro:
Kuullota shalottisipuli ja valkosipuli voissa. Lisää valkoviini ja kanaliemi ja kiehauta. Vatkaa joukkoon polentaryynit ja kypsennä noin 16 minuuttia. Lisää loput ainekset ja mausteet. Kuumenna polenta sekoittaen. Tarjoile heti!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Brie-parsataskut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti