Paahdettu valkosipulikeitto
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
4:lle hengelle
- 6 dl kana- tai kasvislientä
- 2 dl kermaa
- n. 5 valkosipulinkynttä
- 1 salottisipuli
- 1 peruna pieninä paloina
- nokare voita
- suolaa
- pippuria
Valmistusohje
Kääri valkosipulit folioon ja paahda nyyttejä 200°c:ssa noin 20 minuuttia. Kuullota salottisipuli ja peruna kattilassa. Lisää liemi ja keitä kunnes peruna on kypsä. Lisää joukkoon valkosipuli ja mausta suolalla sekä pippurilla.
Sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi. Hauduta miedolla lämmöllä hetki, jotta maut yhdistyvät. Lisää kerma ja sekoita sauvasekoittimella kunnes keitto on kuohkeaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan