Mainos
Mainos

Väriä ja makua säihkyvä kesäinen keitto, joka on yhtä hyvää kuumana kuin kylmänäkin. Paahdetut paprikat voimistavat makua ja antavat tulisen värin.

Neljälle

  • 3 paprikaa
  • oliiviöljyä
  • 3 salottisipulia
  • 2 rkl voita paistamiseen
  • 1 dl kuivaa valkoviiniä
  • 7 dl kanalientä
  • 6 dl kuohukermaa
  • (1 rkl maissitärkkelystä + vesitilkka)
  • suolaa ja mustapippuria

Vuohenjuustoleipä

  • ½ dl ranskankermaa
  • 130 g vuohenjuustoa ilman kuorta
  • 1 tl juoksevaa hunajaa
  • 1 tuore chorizo-makkara
  • 8 viipaletta patonkia
  • suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Halkaise paprikat, poista siemenet ja leikkaa malto isohkoiksi paloiksi. Aseta palat uunipellille, tiputa niiden päälle hieman oliiviöljyä ja ripota gourmetsuolaa. Paahda paprikoita uunissa 10 minuuttia, niiden pitää olla väriltään paahtuneita, mutta ei palaneita. Ota paprikat uunista ja siirrä syrjään.

2. Kuori ja viipaloi salotit, kuullota niitä voissa ruskistamatta. Lisää paprikat, sekoita ja kaada viini joukkoon ja kanalientä sen verran, että ainekset peittyvät. Kiehauta, alenna lämpöä ja anna porista hiljaa kannen alla 10 minuuttia. Nosta sipulit ja paprikat liemestä, soseuta ne tehosekoittimella tms. sileäksi ja kaada takaisin liemeen. Lisää joukkoon kerma ja anna keiton kiehua vielä 10 minuuttia ilman kantta. Siivilöi keitto tiheän siivilän läpi. Jos keitto tuntuu liian ohuelta, voit suurustaa sen vesitilkkaan sekoitetulla maissitärkkelyksellä. Mausta keitto suolalla ja pippurilla. Valitse itse, tarjoatko keiton kuumana vai kylmänä.

3. Vuohenjuustotoastit: Sekoita keskenään ranskankerma, vuohenjuusto ja hunaja, mausta seos suolalla ja pippurilla. Viipaloi chorizo ja paista oliiviöljyssä kuumalla pannulla. Paahda patonkiviipaleet, sipaise vuohenjuustokreemiä niiden päälle, aseta chorizosiivu leivälle, paina toinen leipä päälle ja tarjoile keiton kanssa.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.