Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Paahdettu paprikakeitto

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Väriä ja makua säihkyvä kesäinen keitto, joka on yhtä hyvää kuumana kuin kylmänäkin. Paahdetut paprikat voimistavat makua ja antavat tulisen värin.

Neljälle

  • 3 paprikaa
  • oliiviöljyä
  • 3 salottisipulia
  • 2 rkl voita paistamiseen
  • 1 dl kuivaa valkoviiniä
  • 7 dl kanalientä
  • 6 dl kuohukermaa
  • (1 rkl maissitärkkelystä + vesitilkka)
  • suolaa ja mustapippuria

Vuohenjuustoleipä

  • ½ dl ranskankermaa
  • 130 g vuohenjuustoa ilman kuorta
  • 1 tl juoksevaa hunajaa
  • 1 tuore chorizo-makkara
  • 8 viipaletta patonkia
  • suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Halkaise paprikat, poista siemenet ja leikkaa malto isohkoiksi paloiksi. Aseta palat uunipellille, tiputa niiden päälle hieman oliiviöljyä ja ripota gourmetsuolaa. Paahda paprikoita uunissa 10 minuuttia, niiden pitää olla väriltään paahtuneita, mutta ei palaneita. Ota paprikat uunista ja siirrä syrjään.

2. Kuori ja viipaloi salotit, kuullota niitä voissa ruskistamatta. Lisää paprikat, sekoita ja kaada viini joukkoon ja kanalientä sen verran, että ainekset peittyvät. Kiehauta, alenna lämpöä ja anna porista hiljaa kannen alla 10 minuuttia. Nosta sipulit ja paprikat liemestä, soseuta ne tehosekoittimella tms. sileäksi ja kaada takaisin liemeen. Lisää joukkoon kerma ja anna keiton kiehua vielä 10 minuuttia ilman kantta. Siivilöi keitto tiheän siivilän läpi. Jos keitto tuntuu liian ohuelta, voit suurustaa sen vesitilkkaan sekoitetulla maissitärkkelyksellä. Mausta keitto suolalla ja pippurilla. Valitse itse, tarjoatko keiton kuumana vai kylmänä.

3. Vuohenjuustotoastit: Sekoita keskenään ranskankerma, vuohenjuusto ja hunaja, mausta seos suolalla ja pippurilla. Viipaloi chorizo ja paista oliiviöljyssä kuumalla pannulla. Paahda patonkiviipaleet, sipaise vuohenjuustokreemiä niiden päälle, aseta chorizosiivu leivälle, paina toinen leipä päälle ja tarjoile keiton kanssa.

Lisää aiheesta:

Kiillotetut kananjalat, vihanneksia, pastaa ja mustia papujaLampaankyljysrivi, papumuhennos ja vuohenjuustokreemiUunilammascurryLammascurryleipä ja minttujogurttiKasvislasagne papujen keraVegetaarinen gourmetlasagne
PaprikatPaprikakeittoAlkuruoatLiharuokaGoGreenPääruoatKeitot

Tuoreimmat aiheesta

Paprikat
  • 18.02.201300:00
    Grillatut kasvikset

    Grillattua paprikaa viinietikkakastikkeessa

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Basilikapaprikat

  • 27.08.201407:14
    Kasvislisuke

    Paahdetut paprikat

  • 18.02.201300:00
    Paprikakeitto

    Paprikakeitto ja maustepäärynät

  • 18.02.201300:00
    Paprikakeitto

    Paahdettu paprikakeitto