Oton sipulikeitto

Ranskalainen erikoisuus, joka on helppo ja halpa valmistaa.

Kuudelle

  • 1 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 ½ l lientä
  • 6-7 keskikokoista sipulia, viipaleina
  • 1 laakerinlehti
  • 1 tl timjamia
  • 6 viipaletta vaaleaa leipää
  • juustoraastetta
  • pippuria

Valmistusohje

1. Paahda jauhot kuivalla pannulla ilman että ne palavat. Laita suureen kattilaan ja lisää kuumaa lientä, vatkaa sileäksi.

2. Ruskista sipulit nokareessa voita pannulla, lisää kattilaan. Lisää mausteet. Keitä hiljalleen 20-30 minuuttia.

3. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Jaa soppa uuninkestäville lautasille. Paloittele leipäviipaleet ja laita ne keiton päälle. Ripottele päälle juustoa, gratinoi uunissa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.