Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Osso buco sahramirisoton kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton

Kuudelle

  • 2 kg sianpotkaa viipaleina
  • vehnäjauhoja paneeraukseen
  • oliiviöljyä paistamiseen
  • 2 keltasipulia
  • 2 porkkanaa
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 prk tomaattimurskaa
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 dl valkoviiniä
  • suolaa ja jauhettua mustapippuria

Sahramirisotto

  • 4 dl avorioriisiä
  • 1 keltasipuli
  • 50 g voita
  • 1 ¼ l kanalientä
  • halutessasi 1 dl valkoviiniä
  • suolaa ja jauhettua mustapippuria
  • parmesaania

Gremolata

  • 1 valkosipulinkynsi
  • ½ sitruuna
  • 2 rkl hienonnettua persiljaa

Valmistusohje

1. Osso buco: Kaada hieman vehnäjauhoja lautaselle ja paneroi lihaviipaleet. Paista viipaleet öljyssä ja laita pataan. Kuori ja hienonna sipuli, valkosipuli ja porkkanat. Lisää ne pataan kun kaikki liha on ruskistettu. Lisää viini, tomaattimurska ja tomaattipyree. Määrä riippuu kattilan koosta, mutta lihojen tulee peittyä – lisää vettä tarvittaessa. Peitä kannella, kuumenna kiehuvaksi ja anna poreilla miedolla lämmöllä 1-2 tuntia lihaviipaleiden paksuudesta ja mureudesta riippuen. Sekoittele puulusikalla välillä pohjia myöten, jottei pata pala pohjaan. Mausta suolalla ja pippurilla.

2. Risotto: Hienonna sipuli ja anna sen hitaasti hikoilla voissa. Lisää riisi ja sahrami ja sekoittele pari minuuttia. Kaada sitten mukaan liemi vähän kerrallaan. Risottoa sekoitellaan mieluiten koko ajan, ja edellisen liemitilkan tulee olla imeytynyt lähes täysin, ennen kuin lisäät lientä. Jos haluat, voit lisätä 1-1 ½ dl valkoviiniä. Risotto valmistuu 18-20 minuutissa, eikä riisi välttämättä vaadi kaikkea lientä. Riisin tulee olla pehmeää ja kermaista, mutta hieman napakkaa. Mausta vastaraastetulla parmesaanijuustolla, suolalla ja pippurilla.

3. Gremolata: Pese sitruuna ja raasta kuoren keltainen osa. Kuori ja hienonna valkosipulit, hienonna persilja. Sekoita sitruunankuori, valkosipuli ja persilja. Gremolata antaa osso bucolle ihanaa lisäväriä ja -makua.

Lisää aiheesta:

Sivumaku: Karamellipossu Farangin tapaanOikea osso bucoVasikan kateenkorvaa kaalipedilläHäränrintaa ja juureksia sinappikastikkeessaProvencelainen häränhäntäpata ja polenta-tomaattikakkuOsso buco vasikasta
Osso buccoKananmunatonGoGreenPääruoatLiharuoka

Italiassa osso buco valmistetaan perinteisesti vasikanpotkasta. Hyvät, lihaisat sianpotkapalat toimivat aivan yhtä hyvin. Luiden sahaamiseen saa apua kaupan lihatiskillä. Osso buco tarjoillaan ihanalta tuoksuvan sahramirisoton ja gremolatan kera.

Tuoreimmat aiheesta

Osso bucco
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Osso bucoa ja rosmariiniöljyssä paistetut perunat

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Osso bucco munakoison kera

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Punaviinihärkää ja friteerattuja perunapalloja

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Oikea osso buco

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Osso buco sahramirisoton kera